"Hej krásko, u těch zkoušek budeš prostě skvělá!"

Dnes jsem se rozhodla napsat článek s mírně filozofickým podtextem, abyste viděli, že to pořád není jen super, skvělé a bezstarostné.
Měla jsem opravdu hodně těžký den. Nervozita stoupá a upřímně, je mi čím dál tím víc mizerně.
Nechci si stěžovat jak mi je hrozně a jak to nezvládám, to ne. Každý máme svou cestu a já si to vybrala dobrovolně, jen ono časem ty starosti tak nějak vyblednou a zbude to pozlátko. Jenže je to fakt dřina a já na to nechci jen tak zapomenout a dělat, že to nikdy nebylo.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/70/25/e3/7025e359921dd9db8f821e0c95fccf66.jpg

Ráno mi napsal spolužák, jak mi to jde - přijde mi, že on je jeden z mála lidí, co to nehrotí a to, co píše, myslí upřímně a toho si moc cením.
Ráno je krásné.
Ráno je člověk nabitý energií a myslí si, že zvládne všechno.
Ráno je moudré, dokonce moudřejší večera.
A ráno se zdá svět růžový.

V průběhu dne začal takový návrat do reality. Mně to prostě nejde. Tak strašně mi to nejde, nebaví mě to, nemůžu si to zapamatovat. Tak se to začalo mírně stupňovat.
A pak to dorazily tří věci a to tak, že totálně.

1. Stacyn článek na blogu (promiň, kočko!)
2. Poznámka mého spolužáka
3. Otázka "jak se máš" nebo "jak to jde"

Abych to rozvedla. Stacy, moc gratuluji, jak jsem ti psala i do komentáře, jsi šikovná, ale tyhle články mě v současné situaci dožírají úplně totálně. Takže vím, co přesně nebudu já sama za sebe dělat. Nikdy nenapíšu článek "Mám anatomii" nebo "Mám tu a tu a tu zkoušku", "Mám ty a ty zápočty" PROTOŽE já to psychicky nesu velice špatně, když vidím, že druzí jsou v pohodě, tvrdí, "že to šlo" nebo "že to bylo easy" a kolik toho po nich chtěli a já tu hrůzu mám ještě před sebou. O své úspěchy se budu dělit pouze malou nepatrnou poznámkou v pravém sloupci a AŽ PO ZKOUŠKOVÉM sepíšu články, protože tohle fakt nemá cenu. Věřím, že nejsem jediná, koho to deptá. Není na tom nic špatného, že to medici na blogy píšou a nikoho neodsuzuji, ale zjistila jsem, že já na toto nemám. Ty články ani sama nebudu číst a úplně ve zkouškovém přestanu medické blogy sledovat, je to moje achilovka a sůl v ráně :D
Asi si teď říkáte, že závidím. Svým způsobem asi ano. Závidím to, že má ten dotyčný člověk už klid a může na chvilku vypnout. Až budete na medicíně, budete prosit o to, abyste na týden mohli fakt vypnout a nemuseli se ničím trápit a nad ničím přemýšlet a ten pomyslný hlásek v hlavě s prominutím držel hubu a pořád vám nenašeptával, jak se máte jít učit a jak máte takový skluz, že se z toho potom poserete.
Ale jinak vám všem moc fandím. Myslím si, že jsme odvážní, že jsme na tu školu vůbec šli a že bojujeme a já opravdu věřím, že nám všem to dobře dopadne a pojedeme dál.

Druhá věc. Můj milovaný zubař z Olomouce dnes udělal chemii na Céčko. Také obrovská gratulace. Ale z jeho strany mě úplně dožrala tahle poznámka: "Moje kamarádka, co šla na medicínu ze zdravky (podotýkám na medicínu do BRNA) už má biofyziku hotovou a říkala, že to bylo úplně v klidu," v takovou chvíli mě přepadl pocit, že když to dala slečna, která měla výukově mnohem menší základy z fyziky, chemie a biologie (dalo by se to předpokládal) než já z gymplu, tak to vážně bude šílená ostuda pokud to neudělám. A tehdy jsem začala poprvé strašně moc brečet. Samozřejmě kamarád to nemyslel špatně, chtěl mě jen povzbudit, jenže já to tak z mé strany v ten moment brát nedokázala.

A třetí věc. Ty otázky. Co vám mám na to psát? Že je mi mizerně a že nevím, jestli to zvládnu nebo jestli na tento hloupý předmět vůbec mám? Ano, je to tak. Na emailu mám momentálně nastavenou automatickou odpověď, prosím, berte to varování trochu s rezervou, ale zkrátka v těchto dnech potřebuji klid a harmonii a ne odpovídat na to "jak se mám" nebo "jak to jde".

K tomu všemu se teď přidružují i osobní problémy, které moc rozvádět nechci. Fakt je, že buď budu bojovat s biofyzikou nebo sama se sebou a obě bitvy nevyhraju. Tak jsem si vybrala biofyziku....
I když, boj je vlastně forma násilí a já násilí na té hloupoučké biofyzice páchat nechci. Spíš do toho vložím odhodlání a přijetí a doufám, že se mi to opět vrátí v dobrém.
Nevím jak vy, ale mně přijde, že v celém vesmíru tak nějak platí zákon akce a reakce (ach ten Newton). To, jak k něčemu přistupuješ, tak se ti to také vrátí. Přistupuješ-li k věcem negativně a s odporem, nemůžeš očekávat nic jiného než odpor. Pokud věci přijmeš takové, jaké jsou a neočekáváš nic, nebo do nich pouze vložíš klid, oplatí ti to vesmír také klidem. Tato teorie se mi už mockrát potvrdila, tak se ní i nadále řídím :) A hlavně - nic se nesnažím podávat v negativní formě např. "tuhle otázku si určitě nevytáhnu" - bum a mám ji tam. Já si říkám "vytáhnu si tlak" - a třeba se mi to opravdu splní.

Ještě jedna věc, když už jsem dnes v tom maratonu stížností. Co mi opravdu vadí je to, že u nás v kruhu se ZATÍM strašně moc řeší známky. Přijde mi, že i u všech těch testů každý řešil KOLIK % z toho má, případně jakou z toho má známku. Jasně, já se taky ráda pochválím, když je ta známka dobrá, ale PROBOHA, stojí na tom svět? Za ÉČKO budu z té biosračky tak strašně šťastná, že ani nevíte jak. A přesto už teď cítím, že až se mě na to určitá skupina lidí, co znám zeptá, bude v jejich tónu malé uspokojení, že ten výsledek není nic moc. A já se jen usměju a řeknu, že to mám někde hluboko v colon transversum :) Hlavně to udělat a jít dál!
Proto si cením zmiňovaného spolužáka a mojí Janičky, která je totální, ale totální flegma a od které bych se měla ještě mooooc učit! A taky spolu jdeme na zkoušku a potom do čajovny to oslavit a bude to straaaaašně super a já se neuvěřitelně těším na příští úterý, protože to všechno konečně dobře dopadne. A taky příští pátek jdeme na ples a na další týdny mám další velké plány a biofyzika mi je nepokazí!!

Myslím, že jsem napsala všechno, co jsem měla na srdci a upřímně, cítím se tak o 150 kg lehčí. Dnes už se učit nebudu, protože na to fakt nemám, půjdu spát a snít, že už je to za mnou.
A btw velké DÍK patří Bloncce za zdravotní konzultace z minulého týdne a také DentistoviCz, který mě mimo jiné také drží nad vodou a mám pocit, že ty mé bláboly a stresy docela chápe :D
DÍKY ZA KAŽDÉHO TAKOVÉHO ČLOVĚKA.

Pokud ještě nemáte hotové zkoušky, tak vám moc držím palce!
A jestli to jen trochu jde, hlavně v klidu, všechno dobře dopadne :)

A úplně na závěr trocha toho optimismu -> Eri, Janičko, Káč, Alžbi, Zuzi, Ľubi a další - krásky, na těch zkouškách budete (budeme!) prostě skvělé!!!
Chlapi, vy si tam představte nějakou kočku, jak říká "fešáku nebo frajere", fantazii se přece meze nekladou! :)

Mějte se krásně!
POŘÁD nadšená medička :)

Komentáře

  1. Gratulace, jsi dobrá.
    Biofyzika byla mou bytostí pokořena až napotřetí v létě... a byl to těžký boj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem, čeká mě to 2.2. :( ale zvládli to ostatní tak snad to zvládnu taky :) a ty jsi třeba důkaz toho,že to může vyjít i napotřetí :)

      Vymazat
    2. To dáš. I kdyby na podruhé/napotřetí, dáš to. V nemocnici se tě na počet pokusů a známky fakt neptají (což by mohly fakulty konečně tesat na průčelí). Díky za upřímný článek :)

      Vymazat
    3. Hej ne, já už si nedokážu představit, že si k tomu zase budu muset sednout prostě :/ Musím to zvládnout v to úterý! :D Ale jinak máš samozřejmě pravdu :)

      Vymazat
  2. Nééé, někdy uděláme sraz blogerů-mediků a já tě normálně zmlátim :D Tak za prvý, tvoje zmínka o příteli je úplně nádherná a s mýma osobníma problémama v momentální době mě to skoro rozbrečelo. Pak ta zmínka o tom, že tě deptají ty články, jak už někdo dal zkoušky. Tak to už jsem byla na půli cesty. A úplně nakonec prostě celkově ten článek, jak je to zase ryzí výpis z tvojí duše a jak krásně vyjadřuješ svoje vnitřní pocity (což já nedokážu), a už tu bulím :D A prosimtě, můžeš se přestat tolik stresovat? Jsi skvělá, mladá, chytrá, plná života a nějaká biofyzika nemá právo si nad tebou brát takovouhle moc.
    P.S.: Kdybys něčemu z toho jako nějak hodně nerozuměla, tak ti můžu třeba poradit. (Biofyziku teď u nás na škole doučuju).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stacy, promiň, promiň, promiiiiiň :D Já jsem nechtěla abys brečela :( Ale jsem moc ráda, že se ti článek líbí!!!
      Já už se jen těším na to, až to v úterý budu mít za sebou a navždy čus :D
      Víš co, ono to ani není o tom, že něčemu nerozumím, spíš o tom, že se mi strašně nechce, nebaví mě to a neleze mi to do hlavy :(

      Vymazat
  3. Aaaach, tvoj článok ma úplne sebecky potešil, lebo tiež mám teraz takú zlú náladu a záchvaty a biofyziku mám 3.2. (aj keď sa naša s tou brňáckou nedá ani porovnať). U nás nikto známky nerieši, všetci sú radi že sú radi. Aj keď teraz som jediná z nášho kruhu, kto ešte nemá biofyziku a pekne ma to deptá, hlavne keď sa všetci veselo rozpávajú o voľne. Čo sa ešte týka známok z priebežných anatomických testov mám až na jednu výnimku samé Cčka (D je u nás neprešiel), jeden test som opakovala a žijem presne tak, ako tí s Áčkami... :D :D Chill.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ti moc držet palce, určitě to zvládneme :D Taky jsem teď sobecky ráda, že ještě někdo nemá po zkouškách a prožívá ty stejné pocity, jako já :D Ale to dáme a příští týden se už budeme jenom smát!! :)
      Jo, ty průběžné známky nějak neřeším, ani známky celkově :D To na mě jen dopadla taková depka, tak jsem to musela všechno vylíčit :D

      Vymazat
  4. :) Dobrej článek. S biofyzikou je to na nic, ale ty tu svini porazíš!!! proč? Protože blogeři se nevzdávají! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jako bys mi mluvila z duše, taky mám teď náladu tak akorát na to si to jít hodit a na nějaké učení absolutně není pomyšlení.

    Na známky kašli, u nás se to taky vždycky strašně řešilo, ale pak jsem zjistila, že když se vykašlu na to, co si o mně myslí ostatní, tak mi bude daleko líp. Nedělám to přece pro ně, ale pro sebe. Tvůj přítel má taky pravdu a je super, že tě takhle podporuje, to je moc důležitý.

    Budu ti držet palce a nevzdávej to, vím, že to půjde, už brzo to budeš mít za sebou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale neee :( Tys měla takový krásný rozjezd a tak ti to hezky jde! Ještě vydrž, to bude dobrý určitě všechno :)

      Joo, snažím se, jen jak jsem měla tu depku, tak to na mě všechno tak nějak dolehlo, víš jak :D Přítel podporuje, ale taky si někdy umí pěkně rýpnout, on není vždycky zase takový andílek :D Ale pořád ho mám ráda :)

      Já fakt doufám, jinak se z toho normálně poseru... Snad příští týden v tuto dobu budu vstávat někdy ve 12 s vítězným pocitem :D
      A tobě držím palce a klid! :)

      Vymazat
    2. Díky, no ono je to tak, že ve zkouškovém se vždycky všechno ostatní sesype, takže pak člověk ani nemá chuť a čas se učit. Já si fakt myslím, že ty to ale dáš, strach je dobrý znamení, příští týden se tomu fakt budeš už jen smát :)

      Vymazat
    3. Jeej, uvidíš, že se to zase všechno spraví! :) Hlavně se snaž (i když je to těžké) soustředit ještě na ty poslední zkoušky, ať to zvládneš, ale věřím, že ano!!! To bys nebyla ty :P
      Děkuju za podporu, já taky doufám, a když to nevyjde tak to prostě nevyjde a svět se nezboří :)

      Vymazat
  6. Jojo, ten pocit, jak ti každý chce pomoct, ale právě tím, jak ti chce pomoct, ti moc nepomáhá, spíš v tu danou chvíli škodí, znám..popravdě lidi jako ty, co se nebojí a vyjádří veřejně své momentální pocity obdivuji, ať jsou jakékoli :) hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, štěstí určitě bude potřeba :D
      Jako to tě dokáže úplně zdeprimovat nebo vytočit, ale v konečném důsledku, když to vidíš s odstupem, tak si uvědomíš, že to ten dotyčný špatně nemyslel :)
      Já myslím, že na tom nic moc k obdivu není, jen jsem potřebovala upustit ventil :D

      Vymazat
  7. Dobry clanek, dost uprimny. :) ale trochu desivy :D zajimalo by me kolik lidi to bere a proziva jako ty ( i kdyz chapu ze to byla spis momentalni depka :D). Me je treba uplne jedno kdo to ma driv a kdo ne, stejne ti co sli driv se museli drtit predtim. ( ja jsem treba nekam chodila apod) a co se tyce znamek, nastesti takovy kruh nemame :D ale neboj ono se to zlepsi, behem druhaku a tretaku skoro kazdy na necem vyleti takze zjisti ze ty znamky a vyhozeni jsou lec kdy o nahode ( i kdyz stesti preje pripravenym :D) a to ze se nekdo dokaze rychle a dobre naucit neznamena ze bude dobry doktor :) ps. Biofyziku nedalo v Brne spostu lidi hlavne kvuli testu, je to dost o nahode, takze kdyz to nedas neznamena to ze jsi blba :D a jeste jedna vec, me treba povzbudi kdyz slysim ze to bylo v pohode :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, byla to momentální depka :D Ale teda co jsem se bavila s pár lidma, tak to mají úplně stejně :)
      V tomto máš pravdu, jenže pro mě bude asi psychicky lepší udělat zkoušku a pak se bavit, tak to příště trochu přehodnotím, ať se už nedostanu do této situace debilní :D
      Já doufám, že to tak bude, protože teď je to strašné, jak to každý řeší :D Snad se mi to v úterý podaří a všechno bude zase krásné :D Vím, že ta biofyzika je blbá, ale prostě musím to dát! :D

      Vymazat
    2. Na známky kašlete, nezáleží na nich ani za mák. Důležité je si z těch předmětů něco odnést, posunout se dál... a pokračovat na té dlouhé hrbolaté cestě vstříc svému snu ;) Výsledek z biofyziky nebudou řešit ani u nás v nemocnicích, ani jinde ve světě, takže hlavu vzhůru :D

      Vymazat
    3. Ano, to je pravda :) Bohužel z té biofyziky si odnesu jen velmi málo, protože ty metody mi nikdy moc blízké nebyly :/ Já se z těch známek netrápím, jen jsem to chtěla zmínit k tomu tématu, že to zatím je tak u nás v kruhu, i když si taky myslím, že děcka to po určitém čase přejde :)

      Vymazat
  8. A až (jestli) budeš jednou doktorka, budeš taky neustále fňukat? Vždyť neděláš od začátku nic jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, nemám pocit, že bych od začátku jen "fňukala" a až budu doktorka, tak k tomu budu mít o to menší důvod :)))

      Vymazat
  9. To zvládneeeš! Na zítřek ti věřím a držím palce! :-)) Pak dej určitě vědět a kdyžtak písni i na mejl, ráda si zas pokecám. ;-)

    Btw, kdo to je na tý fotce? Už jsem to viděla i na fb u spolužaček z gymplu, co jsou na jinejch vejškách, ale moc se nechytám :D (já nevzdělanec)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lapinkoooooo, mám to!!! Děkuji :D Pak ti napíšu na mail, dnes jsem úplně mrtvá :) Já jsem ti nedávno psala na insta a pak se koukám, žes ho zrušila, co to je jako :D

      Na té fotce je herec, kterého moc neznám, ale hrál ve filmu Bláznivá zatracená láska (a ten film je super), takového mega baliče žen :D Tak na to koukni, když máš volno :P

      Vymazat
  10. Teď se cítím špatně, že jsem taky plácla svoje hotové zkoušky na blog, už tisíc lidí mi to vyčetlo :/ Zamyšlení pro příště :D

    Jinak zákon akce a reakce funguje úplně výborně, je-li nějaký předmět/část učení, kterou se prostě nechci učit a odkládám jí donekonečna, leze mi do hlavy jako šnek. Věci, co mě baví a zajímají, ty mi stačí párkrát přečíst. Vzhledem k tomu, že mám nechuť k půlce anči (část GITu, kardio, neuro, tralalala), celé biole a biofyzice, tak to bude opravdu luxusní letňák, protože jsou tohle naše tři největší zkoušky v létě :D Vskutku se nemůžu dočkat.

    Ale jinak gratuluju! :) Nervy a depky mají snad všichni (já když si vzpomenu, co jsem vyváděla před obyčejnou maturitou, tak je mi stydno :D) a pokud si článkem ulevíš, směle do toho.

    Achjo, vy všichni máte tak super napsané články (a ono, poprat se vhodně s takovým tématem, aby to nepřetékalo zakázanými slovy a mělo to i nějakou hodnotu, to klobouk dolů), asi to blogování pověsím na hřebík :D Teď mi bylo i vyčteno, že moje články působí strašně arogantně a namyšleně (což by mě nemělo překvapovat, protože tohle o mé osobě lidi tvrdí běžně, akorát jsem stále nezjistila proč tak působím :/), budu se muset polepšit :D

    Užívej i ten zbytek volna :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat