#mybenznote

Pošta a dopisy, jak zastaralý způsob komunikace, ale prakticky dodnes jediná cesta, jak si přeposlat balíček s věcmi. 
Zamysleli jste se někdy nad tím? 
SMS nebo email, zprávu na WhatsUpp nebo Messangeru pošleme jen s jednoduchým připojením k wifi, během pár vteřin a většinou obratem obdržíme i odpověď. Ale když si u bratránků zapomenete nabíječku na nový mobil - true story (a protože je ten mobil iPhone a máte jinou koncovku než celá rodina a kapacita vydrží tak den), tak je hned průšvih na světě a jedinou možností jak zapomenutou věc získat, je poslat ji po někom - poštou.



Jelikož vás tento semestr dost zanedbávám a to včetně stories (prostě fyziola, to nechceš), rozhodla jsem se, že zase napíšu kraťoučký článek a ukážu i vám - ostatním, co mě nesledujete na instagramu, co mi nedávno přišlo, a že mám z toho ohromnou radost.

Před časem mě přes instagram oslovila jedna slovenská firma, kterou založili studenti s perfektním nápadem - a to udělat blok, který by spouště z nás usnadnit život. Oslovili mě s prosbou, jestli bych je neuvedla trošku do povědomí hlavně u nás v České republice a já jsem souhlasila, protože mě jejich nápad oslovil. Na oplátku mi zaslali jejich bloček, abych si ho mohla doma v klidu vyzkoušet a aby mi přinesl štěstí na zkoušku z biochemie :)

BENZNOTE

Benznote je obyčejný trhací blok, který je speciální tím, že místo čistých papírů či čtverců obsahuje na svých stránkách předtištěná benzenová jádra, celkem obsahuje 40 listů. 


Pro koho je vhodný?

1. Gymnázia, střední školy, kde se vyučuje chemie

Kdyby existovala tato věc, když jsem byla na gymplu, ušetřila bych si škrtání, nervy, nechutnou úpravu sešitů, čas, když jsem chtěla ty sešity mít hezké a tak podobně. Prostě benzenová jádra nebyla moje silná stránka. horší byly snad už jenom sacharidy. Většinou jsem si na střední kupovala sešity čisté, protože mě čtverečky dokázaly vytočit, takže mít tu možnost a sehnat sešit s benzenovými jádry by bylo pro mě v té době nesmírně přínosné :)

2. Vysoké školy, kde se vyučuje chemie

Na medicině máme v průběhu druháku biochemii. Sice až tolik kreslit nemusíme, vždycky je lepší, když to děláme a zafixujeme si to, ale nejsme k tomu nucení. Proto například mně bude stačit Benznote jeden. Farmacie, přírodovědecná - různé chemické obory, pedagogika - chemie, tam si myslím, že se vám všude tento sešit může krásně hodit

3. Školy obecně

Od autorů vím, že si jejich sešit v určitém větším nákladu objednávají přímo některé školy, které právě chemii vyučují :)



Mimo samotný nápad se mi líbí ještě to, že je blok trhací a listy si můžete zakládat do kroužkové vazby - nemusíte ho dírkovat, protože autoři jsou v tomto o krok napřed a vy si tak můžete s sebou kamkoliv vzít jen ty listy, které zrovna budete potřebovat.



Jak objednat?

Pro více informací můžete navštivte instagram autorů:
kde se v biu vyskytuje i odkaz, na kterém se dá Benznote objednat, případně je můžete kontaktovat a oni vám velice ochotně odepíšou a domluví se s vámi individuálně.

Objednávka Benznote probíhá většinou přes Ebay, kde bych chtěla upozornit na poměrně vysokou cenu poštovného, proto je lepší objednat si ho ve více lidech, případně ve větším nákladu. 
Případně je možné objednat formou mailu na info@benznote.com - po zadání počtu kusů Vám pošlou celkovou cenu i s poštovným.

Tak a to je ode mě vše! Já a #mybenznote se jdeme učit biochemii na zápočťák. Pokud vás článek zaujal a nápad se vám líbí, budu moc ráda, když mi necháte komentář. 

Mějte se krásně, držím palce na maturitky a přijímačky (blíží se to!!) a já se vám v průběhu dvou týdnů zase ozvu, budou to hoooodně zlomové dva týdny, už se těším!! Muhahaa.

ZN ♥

Komentáře

  1. Geniální věc, na příští semestr pořizuju!!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo že! 😊 To já doufám, že už budu mít za sebou a nebudu to už nikdy potřebovat 😂🙈 #byebyechemistry

      Vymazat
  2. Promiň, ale asi tomu úplně nerozumím... To je na ušetření času při malování "šestiúhelníku"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, nemusíš to vykreslovat, ale jenom napojíš postranní řetězec nebo dopíšeš heteroatom a tak 😊...

      Vymazat
    2. Takže ušetříš dvě vteřiny, ale vše se nepřehledně ztrácí v ostatních jádrech...

      Vymazat
  3. Andrejko, já přesně tohle měla na organickou chemii a biochemii....teda ne tady od nich, dalo se to někde stáhnout, učila jsem se z toho první dva semestry, pak jsem to vzdala (organika byla šesti semestrální) a popravdě to bylo úplně k ničemu....Ale to pochopíš až sama, že se v tom člověk ztrácí, přijde mu to strašně nepřehledné a raději, když si to nakreslíš na čistý papír, kde to vidíš :-) ale samozřejmě nic proti tomu, třeba ti to půjde dobře :-) přeji úspěšné studium :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čauky, moc děkuji za názor a komentář :) Já s tím začnu SNAD příští týden (po fyziole), tak uvidím. Právě na gymplu mi to vykreslování přišlo jako strašná otrava a neměla jsem to moc ráda, takže mě tento nápad docela oslovil, ale je pravda, že sama to ještě otestované nemám a určitě to někomu vyhovovat může a někomu nemusí ;) Potom dám vědět, jak to dopadlo! A děkuji za přání, snad to bude pravda :))

      Vymazat
  4. Skvělé! Jen mě mrzí, že se to dost dobře nedá sehnat v běžných papírnictvích.

    Drobnou nevýhodou je, že všechno exponenciálně ztrácí na přehlednosti, když potřebuješ nakreslit jiný než šestičetný cyklus. Na druhou stranu se mi zas líbí, že tam půjde snadno kreslit např. reálný tvar mastných kyselin, kde půjde vidět konfigurace cis/trans apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to je nevýhoda, jenže to už by museli dělat v úplně jiném nákladu než to dělají teď a bylo by to složitější ://

      Teď se učím bch a benznote používám - převážně na heterocyklické sloučeniny, ale občas i na normální a dá se to :)) Není to až tak strašně nepřehledné. Jen třeba já si většinou jen tak čmárám a to dělám spíš na tabulku (šetřím lesy) :))

      Vymazat

Okomentovat