Krátká gratulace!

Jsem vyčerpaná. Mrtvá. Už nemůžu... 
Uf, 8 dní!!! Ještě 8 dní a doufám, že bude ÚSPĚŠNĚ po všem :)



Tento článek jsem se rozhodla napsat jen tak v rychlosti, protože již dnes byly zveřejněné výsledky z přijímacích zkoušek do Brna, které proběhly v pátek/sobotu.

Chtěla jsem moc moc pogratulovat všem přijatým!!!! Doufám, že se rozhodnete zrovna pro Brno (protože je nejlepší, muahaha :D) a budete tu moc spokojení!! 

Bodová hranice posledního přijatého byla 72/120 bodů. 

Pokud budete mít nějaké otázky v rozhodování o tom, jestli Brno nebo jiná medicína, nebo se chcete zeptat na cokoliv ke studiu, k předmětům atd., neváhejte mi napsat.
zatimnadsena1@gmail.com
nebo
Instagram: eamgelo → a direct

Pravděpodobně se tomu budu naplno věnovat po zkoušce z anatomie (mám ji 28.6.) ...




A jinak ti, co nejste přijatí, nezoufejte. Šťastlivci, co mají 71 bodů, mohou pořád doufat, že se hranice posune (obvykle se o bod posouvá dolů, loni to bylo ze 73 na 72 bodů po zápise, ale NEMUSÍ TO TAK BÝT). V Brně bohužel není systém odvolání, můžete pouze požádat o přezkoumání, ale většinou se to automaticky zmítá. 
Ti, co máte nad 65 bodů si můžete porad přihlášku do tzv. celoživotního vzdělání - více informací v předchozím článku v rubrice o přijímačkách ;)

A pokud by to i tak nevyšlo, nezoufejte!! Není to ostuda, sama vím, jak je těžké naučit se na přijímačky i na maturitu zároveň, že přijímačky jsou těžké, probírané osnovy na střední jsou trošku jiné atd., pokud je to váš sen, tak si za ním půjdete!! A zvládnete to prostě příští rok. Hledejte podporu v přátelích, rodině, škole. Opravdu nejste jediní. Ten rok se soustřeďte na svůj sen a snažte se být hlavně spokojení a držet se v klidu. Teď to vypadá katastroficky, tak, že je konec světa, ale není ;) A když se chce, všechno jde a věřte mi, že ono to půjde. Například já, můj milovaný zubař z Olomouce a taky Zhrzený medik jsme toho důkazem, protože všichni 3 jsme se poprvé nedostali, ale druhý rok to vyšlo. 
Takže držím palce na příště!!! Pokud byste potřebovali motivovat/poradit/poplakat si, opět jsou vaše zprávy u mě vítané.


A teď něco o mně. MÁM VŠECHNY ZKOUŠKY (kromě anatomie) ZA SEBOU. Protože mi dnes přišel email, že změnili kritéria na náš milovaný předmět OaPZ a posunuli hranici na 11 bodů (měla jsem 12 :D) a tím pádem uznávají i zpětně pokusy všem, co měli 11 bodů jako úspěšné. Takže super!!! Nemusím se s tím už srát a můžu se plně soustředit na annu, kterou mám, jak jsem psala, příští úterý. Prosím, držte mi palce :( Budu to opravdu potřebovat (a zase nejlíp mezinárodně, od Prahy až na Slovensko, vůbec mi to vadit nebude) :D ....

Papa, Zatím nadšená medička.
A chodím běhat, abych se z toho úplně nepo*rala :D

Komentáře

  1. ahoj :) len by som sa ti chcela poďakovať, pretože tvoje články boli naozaj veľmi inšpiratívne :) a včera som sa (po úplne otrasných prijímačkách) dozvedela, že som prijatá!!!! takž naozaj vďaka, veľmi si ma motivovala a dúfam, že sa ti bude dariť :) držím palce na anči!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc ti gratuluju k úspěšným přijímačkám, mám z toho velkou radost!!! :) Doufám, že se ti bude u nás líbit a budeš maximálně spokojená :) Už mi z té anatomie hrabe, těším se, až bude konec, fakt, snad to nějak zvládnu :D :/ Měj se krásně a užívej prázdniny :)

      Vymazat
  2. Já taky děkuji! :))) tvé články ohledně přijímaček mi vážně moc pomohly :D a teda nevím, jestli by mě samotnou napadlo pořídit si skripta chemie. Tobě přeji hodně štěstí s anatomií!! Určitě to zvládneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, já moc děkuji!!! Hrozně mě to těší, že má blog takový smysl a samozřejmě moc moc gratuluji k přijetí!!! :) Haha, už aby to bylo za mnou :D

      Vymazat
  3. Ahoj, já taky děkuju! Jsem ta, co psala o tom pomaturitním studiu, že tam nejseš student :D Tak nakonec to opravdu k něčemu bylo, protože jsem taky přijatá :) A moc děkuju za tvůj blog, protože je to super motivace ...moc ti fandím a přeju hodně štěstí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dobře si pamatuju :D :) Gratuluji!! Jste všechny strašně moc šikovné a já mám z vás velkou radost!!! :) A samozřejmě děkuji za pochvalu blogu.

      Vymazat
  4. Dneska byly přijímačky na bakalářské, nevím kdo byl nervóznější, jestli oni nebo já když jsem šla na zkoušku z histoly :D Každopádně ji mám, ale znovu bych si ji nedala ani za nic. S OaPZ je to super! :) Konečně se umoudřili a máš čas na anatomii.

    Zdraví tvá laborantka :)

    PS: Naše kávová cvičící M. byla úplně super, pomáhala jak se dalo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :D Gratulujuuuuuu, jsi prostě jednička :)) Škoda, že naše kávová cvičící nezkouší i nás :( Co bych za ní příští semestr dala! Doufám, že mě aspoň zase bude učit :D...

      Ano, s OaPZ jsem moc ráda :D A anatomii jsem posunula na 29., každý den navíc je fajn, doufám, že to dám, nebo mě fakt jebne.

      Páčko, laborantko :P

      Vymazat
    2. Děkuju :) Teď už jen fyziola. Kávovka nás zkoušela z preparátů, teorii zkoušela přednášející. Budu na tebe teda 29. myslet, kdyby něco, jsem na drátě :)

      Vymazat
    3. Ahoj, myslim ze pozitivni energie není nikdy dost tak jsem si řeka ze ti taky popreju hodně štěstí �� :) pozítří ti drzim cely den palce!!

      Vymazat
    4. Moc moc moc děkuju!!! :* Bude potřeba, už se fakt začínám bát :( ...

      Vymazat
  5. Přeju hodně štěstí na anču, určitě to zvládneš!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuji! Taky doufám. Jinak jsem to nakonec přehodila až na 30.6., uvolnilo se místo :)

      Vymazat
  6. Držím moc palce, to zvládneš!:-)) a dobrou ruku při tahání otázek :-D ;-) ať se ti ty záludné vyhnou obloukem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oko a plexus!!! Prostě musím :( A děkuju :*

      Vymazat
    2. Jojo :-D Ale věřím ti, určitě to dáš ať si vytáhneš cokoli! :-)

      Vymazat
    3. Lapinko, tak nakonec plexus lumbalis a membrana tympani :'DDD

      Vymazat
  7. Moc Ti gratuluji k anatomii, jsi opravdu šikovná:-). Hodně štěstí do druháku a krásné prázdniny. A těším se na články;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc moc 😊 Hrozně mi pomáhá ta podpora od vás, protože jste naprosto úžasní! Tobě taky přeji krásné prázdniny a už dnes se můžeš těšit na článek 😊

      Vymazat
  8. Ahoj, gratuluju k úspěšnému ukončení prváku :) V září taky nastupuju na medicínu, jen ještě nevím jestli do Brna nebo do Olomouce. Dostala jsem se na obě školy, obě mám přibližně stejně daleko, a tak nějak se nejsem schopná rozhodnout. Vždycky jsem chtěla jít do Brna a i má příprava byla zaměřená převážně na přijímačky v Brně. Ale potom jsem přijela do Olomouce a všechno se změnilo. Najednou jsem viděla všechny klady Olomouce a u Brna žádné tak nějak nenacházím. Co se týče prestiže, tak mi obě školy přijdou srovnatelné, ale v jiných aspektech u mě momentálně vítězí Olomouc. Kamarádky mě přemlouvají, ať jdu s nimi do Brna, ale já nechci podřídit svoji budoucnost kamarádkám. Takže bych se tě ráda zeptala na tvůj názor. Chtěla bych vědět, jestli se ti v Brn líbí, jestli si tam spokojená a jestli bys mi tu školu doporučila (je mi jasné, že teď po anči máš nasazené růžové brýle a budeš mi o Brně mluvit jen v superlativech, ale s tím jsem tak nějak smířená :D ). Taky bych se tě chtěla zeptat, jak je to v Brně s přecházením? Slyšela jsem, že některé předměty neprobíhají na kampusu, ale tuším v nemocnici u sv. Anny? A ještě by mě zajímalo bydlení v Brně. Nevíš jak je to s byty třeba právě v okolí lékařské fakulty? Předem moc děkuji za odpověď a omlouvám se za slohovku :)

    Budoucí medička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, moc děkuji za gratulaci a za komentář :) Je to dost široká otázka a ráda bych ti na ni odpověděla, ale bude lepší to řešit soukromě v emailu 😊 klidně ten komentář zkopíruj a přepošli mi ho na zatimnadsena1@gmail.com a já ti hned odpovím 😊

      Vymazat

Okomentovat