Pět týdnů medičkou - pořád nadšená

Je poklidné ponuré úterý začátku pátečního týdne a já se opět snažím relaxovat při svém blogu, utřídit si myšlenky a zasypat vás novými informacemi z prvního ročníku medicíny v Brně.

"Tak co, jak to jde?"
Otázka, kterou slyším skoro denně a začíná mě už pěkně srát, i když přichází od lidí, co mám opravdu ráda! :D




Kafe miluju pořád stejně, ale ještě jsem se ním nepředávkovala, spánek si udržuju, ale začínám mít s ním teď docela velké problémy, protože MNĚ SE PROSTĚ NECHCE VSTÁVAT!
Jindy jsem o prázdninách běžně vstávala SAMA o půl 8 a teď, když mám volno si musím nastavit budík, abych se vůbec v 9 dokázala vyhrabat z postele.
Super je, že mi teď toho volna trošku přibylo. Přestala jsem chodit úplně na přednášky, takže mám pondělí a každou druhou středu volnou a je mi víc fajn. Navíc kvůli absolvovanému předmětu zdravotnické informatiky na nutričním, nebudu muset teď 3x jít na cvičení z biofyziky, které je v pátek odpoledne, takže 3x HURÁ!
Opět asi jediné, co bych chtěla dodat - I love My University

Minulý týden proběhla slavnostní imatrikulace, na kterou jsem kvůli naším skvělým Českým drahám málem nepřijela - děkuji, moc děkuji! Ale nakonec to přece jenom dobře dopadlo a jsem oficiálně zařazená a zapsaná mezi studenty MU.


Aspoň to dokladuje toto lejstro 
 © Zatím nadšená


A tento "hit", co nám zahráli, musím říct, že se mi docela líbí :)
Kdysi jsme se to snažili zpívat na stužkáči se značnou hladinkou alkoholu v krvi, no nedopadlo to moc dobře, ta latina :D

A jak se mi daří ve škole?
Celkem nijak. Za 14 dní nás čekají 3 půlsemestrální testy - latina, angličtina a biola. 
Nevím co čekat, jsem na to zvědavá, ještě jsem se nezačala učit. Takže asi tak.

To je prostě pořád jen a jen o anatomii.
Už bych měla umět celou kostru mimochodem + všechny klouby, vazy, synchondrózy apod. 
No haha.. Ne, neumím. Nebo aspoň určitě ne tak, jak bych já chtěla :D

Ale tak, opakuju, snažím se, kreslím, rozepisuju, makám..
Můj největší nepřítel je asi os temporale :D Nesnáším tu kost..


 © Zatím nadšená

 © Zatím nadšená


V biologii zatím poctivě vyplňuju protokoly a od příštího týdne začnu procházet všechno, co jsme zatím probrali, aspoň tak zběžně, abych měla nějaký přehled na ten půlsemestrální test. Prý to není žádná hrůza, tak uvidíme.

Do latiny a angličtiny bych se měla začít učit slovíčka, protože to potom nedoženu, až toho bude moc. Angličtina je super. Opravdu super. Minule jsme zpívali toto → 



Připadám si jak na gymplu.

 Ještě bychom o Vánocích mohli zpívat koledy jako "Jingle bones" a bylo by to úplně dokonalé.

Ale čeho se opravdu začínám obávat?
Biofyziky!
Z té mě čeká zkouška, kterou bych chtěla zmáknout v předtermínu. Řekla jsem si, že se začnu učit od listopadu a pořád to platí! Teď jsme měli 3x společné úlohy, to bylo fajn, aspoň jsme se s tím tak nějak seznámili. Teď budu mít 3 týdny klid a volno a potom přijde to horší - samostatné úlohy, hodnocení protokolů a ústní zkoušení - tak mi držte palce. Už se toho "nemůžu dočkat", opravdu...

A na závěr menší statistika:

počet probrečených nocí- 0
počet probdělých nocí- 0
počet vteřin strávených nad anatomií - tisíce
počet mailů od budoucích mediků - 4
činnosti, které jsem začala dělat ze strachu, abych nepřibrala - lední bruslení, plavání, běh
váha - naštěstí pořád stejná
počet návštěv Starbucks za první semestr - 2
nálada - převážně spokojená a zatím klidná (:D, juj holka, ono tě to brzy přejde)...

Už jsem se tak nějak smířila s tím, že toho mám prostě moc. Zvykla jsem si na učící režim, snažím se ho nějak dodržovat a snad přes to úspěšně překlušu. Zvládli to i jiní, tak pro ne já? 

A doufám, že budu příští rok v tomto období jen s úsměvem vzpomínat! (Zdravím, Bloncko!)

Zatím nadšená.




Komentáře

  1. Jak vidím tvůj anatomický sešit... Páni, mě se toho Čiháka přepisovat teda nechtělo. :D Koukám, že máte angličtinu na pohodu narozíl od nás, kde musíme překládat dva odborné texty a připravit si dvacet stran odborných textů ke zkoušce. :)
    Hlavně ať nadšení vydrží! Z Olomouce zdraví Zhrzený! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se ti vůbec nedivím :D Ale když si to přepíšu, tak si to líp zapamatuju, tak mi to za tu námahu asi stojí :)
      Angličtina je fakt skvělá, nemůžu si stěžovat. Jako taky máme úlohy, readingy atd. a čeká nás na konci prezentace jako součást zkoušky a další věci, ale já mám angličtinu ráda, takže to bude fajn snad :)

      Zatím drží, ale asi nevydrží :D Taky zdravím do Olomouce!

      Vymazat
  2. Já jsem taky původně anatomii přepisovala, ale někde v letním semestru jsem s tím skončila, protože se to fakt nedalo stíhat. tak jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží tobě :))

    Biofyzika je děsná, hlavně mi přijde, že je celkově úplně k ničemu, ale zvládnout se dá. Budu držet palce, aby ti ten tvůj učební plán a předtermín vyšel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsem taky zvědavá :D Achjo, je to děs ta anatomie... Fakt se toho strašně moc bojím :(

      Hej ta fyzika... No jsem na to docela zvědavá, hodně se bojím toho testu, co máme před zkouškou, ale snad to nějak půjde, musí! :)

      Vymazat
    2. To víš, že to půjde, ale rozumím ti, já byla vyklepaná děsně :)

      A anatomie půjde taky, hlavně zůstaň pořád nadšená :))

      Vymazat
    3. Moc děkuji za podporu! Bože, jak já ti závidím, že jsi páťačka :D :)

      Vymazat
  3. To určitě dobře dopadne ;)
    Já se potřebuju dokopat naučit na ty přijímačky a nevím kde začít, resp. s čím začít... nemluvě o tom, že jsem prokrastinující člověk jak něco... :D
    Potřebuji se do toho donutit, pak už by to mohl jít samo. :)
    Btw... Taky jsem si založila blog (i když jsem původně nechtěla), třeba mě to donutí se učit. :D (Si moc fandím... :DD )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám :)
      Víš, ono každý ti může radit jak chce, ale dokopat se do toho musíš sama a čím dřív, tím líp :) Podle toho co si psala, jsem to nejdřív pochopila tak, že chceš zkoušet tu porodní asistentku právě nejdřív, víš :)
      Tak doufám, že ti blog pomůže a bude to dobrá motivace, budu sledovat ;)

      Vymazat
    2. Nene, to byla pro mě taková záchrana, ale nakonec nedopadlo ani jedno. :(
      Ale o to je to vlastně pro mě lepší, když se na to dívám teď s odstupem... aspoň nenastoupím s rezervami v učivu. ;)
      Jo přesně, čím dřív, tím líp. :) Teď si čtu knížku Konec prokrastinace, kterou nejpozději do konce tohoto měsíce musím přečíst, a mám také již plán na jednotlivé předměty, vidím to tak, že nejpozději do března chci umět perfektně všechny předměty a pak už budu jen opakovat a opakovat a věřím, že přijímačky se poté budou psát takřka samy. :)

      Vymazat
    3. Budu držet palce a průběžně si dáme vědět, jak to jde! :)

      Vymazat
  4. Za přepisování tě obdivuju, já si zatím maximálně tak nakreslila Chopartův kloub a pak nějaké topografie z přednášek. :D
    Zrovna včera jsme jich pár dělali, během překreslování jedné se ale na tabuli objevila další, která vypadala jako hlava s očima. Prej to byl transversální řez stehnem, musím na to pak ještě mrknout. :D
    Užívej víkendu, je u vás taky tak krásně? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej Chopartův kloub, bože... jak já tu dolní končetinu nesnáším! :D Snad se vším! Paradox je, že s kamarádkou, co si chodíme opakovat každý týden učivo, to máme přesně naopak, ona zas bojuje s horní končetinou :D...
      Teď jsme měli na semináři krásně nakreslené schéma kolenního kloubu :)
      Mockrát děkuji, ty taky užívej "volna" :) Včera bylo krásně, dneska byla ráno mlha, ale odpoledne se to dalo :)

      Vymazat
    2. Jo, je tam toho hodně, já si včera četla svaly DK (hromada informací, snažím se jet podle přednášek) a u chodidla bylo všude napsáno, že je to víceméně analogie HK. Super, když paži a ruku děláme až další tejden. :D
      Týdenní opakování učiva, to bych taky mohla zavést hmm... :))

      Vymazat
  5. Já si zas všechny kosti kreslila, ale vzdala jsem to u obratlů a chodidla :D A přepsala jsem si asi jenom tibii a femur, moc mě ten zbytek nebavil.
    A držím palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej kreslím jen maličkosti schématicky, jinak bych se z toho asi zbláznila :D Od slepých obrázků mám Feneise. ten je super :)
      Tím přepisováním jsem se začala docela blížit Memorixu :DD
      Děkuji!

      Vymazat
  6. Prej mně se nechce vstávat! Já mám v úterý praktika z biofyziky od 7:30! :D :D Ale líbí se mi, že jsi pořád nadšená, doufám, že ti to vydrží ještě pár let (Já jsem teda zatím taky docela nadšená :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stacyyyy hello, už jsem si myslela, že tě ta medicína zabila :D Ale jak vidím, tak ty jediná z nás neprokrastinuješ a opravdu se učíš! :D
      Na 7:30 jsem měla mít angličtinu, ale posunula jsem to na 9:20, takže asi tak :D...
      Taky doufám, že mi mé nadšení vydrží, někdy je větší, někdy menší, ale ještě stále tam je :D :) A tobě taky ať to zůstane, budeme aspoň nadšené spolu!

      Vymazat
  7. Ahoj, nemas nejaky kontakt na studenta zubniho lekarstvi v olomouci ? Potrebovala bych rady ohledne prijmacek ale vubec nikoho neznam kdo tam v dnesni dobe studuje😕 Dekuju, tvoje clanky jsou super, je dobre ze nekdo pise blog jeste behem tak narocneho studia, pro nas hlasici se je to hodne dobrych informaci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cauky, zubni v Olomouci studuje muj kamarad, ale musela bych se ho samozrejme zeptat, jestli ti muzu dat na nej kontakt (a urcite ne takto verejne). Jeste me napada, ze muzes zkusit napsat DentistoviCZ, ten studuje zubni v Olomouci a ma ask 😉 Jinak dekuji ta pochvalu blogu, moc me to tesi 😊

      Vymazat

Okomentovat