A máme to za sebou...

Hodně jsem přemýšlela, jestli mám, nebo nemám napsat článek a po pravdě, vůbec se mi do toho nechtělo. Ale vzhledem k událostem, co se staly v posledních dnech jsem si řekla, že se o to všechno musím - alespoň stručně podělit i s vámi.

http://m.memegen.com/ccaaet.jpg
Mám takovou teorii - všechno, co v životě uděláte, ať už dobře nebo špatně, se vám nějakým způsobem vrátí a vykompenzuje vám tu situaci.
Tento víkend jsem pochopila dost věcí - hodně lidí vás v životě bude nesnášet jen kvůli tomu, jací jste. Pokud jste silná osobnost (a to si o sobě myslím, že jsem), bude to ještě horší. Bohužel toto bude platit i u lidí, na kterých vám záleží, a které máte rádi, ale musíte se s tím smířit a jít dál.
A další věc - to, co nejmíň očekáváte se vždycky stane v ten "pravý" moment. A já už toho mám vážně plné zuby.

Tak a dost! :)

Pozitivní zprávy - udělala jsem test z latiny i z biologie.
Latina - 88% (hranice byla 75%), takže zápočtový test musím napsat "jen" na 70%
Biologie - 80% (16 bodů z 20ti), prošla jsem! Hranice byla 70% (14 bodů), plusové body nemám. (jen při plném počtu, což je 20 bodů, se přičítají 3 plusové body ke zkoušce).

Angličtinu jsem psala dnes, nebude to žádná sláva, protože po tomto doslova psychicky vyčerpávajícím víkendu jsem neměla ani čas a ani myšlenky se na to učit, ale po té biole a latině je mi to jedno. Hranice je jen 55% a pokud bych to měla nad 75% a víc, můžu dostat až 5 plusových bodů k zápočtovému testu - opět, neřeším to. Snad jsem splnila aspoň těch 55%.

Tento víkend jsem se naučila odebírat krev. Byla tu moje kamarádka a spolužačka ze základky, která teď druhým rokem studuje VOŠku v Brně na zdravotní sestřičku a je vážně skvělá! Trpělivá, odvážná, prostě úžasná. Přinesla jehly a stříkačky a tak jsme se do toho daly. Nemá moc dobré žíly - nejdou jí skoro vidět - ale - na druhý pokus se mi tu žílu podařilo napíchnout, takže spokojenost největší. Ale jistá jsem si teda vůbec nebyla :D Pak jsme si tu krev daly pod dětský mikroskop, co mám doma a pozorovaly shluky buněk a taky dělaly sedimentaci. Bylo to super. A do rána jsem krásně viděla plazmu.

Doufám, že teď nastane takové to "období klidu", abych si mohla trošku odpočinout od všeho.
Budu se učit anatomii a biofyziku - čeká mě v prosinci přezkoušení a taky už mám termín na zkoušku z biofyziky - 14. 1. 2016 - tak doufám, že se na to stihnu důkladně připravit, ale nebojím se toho. Od tohoto týdne nám začínají samostatné cvičení v biofyz, bude to větší masakr, jsem na to zvědavá :).

Příští týden mám v plánu jít s kamarádkou darovat krev, už jsem jednou byla a je to prospěšné a mám pak ze sebe dobrý pocit, i když jsem pak tak 2 dny docela dost unavená.

A taky chystám ten fotočlánek a další rady a tipy na přijímačky! Dokud jsem o všechno ještě nezapomněla. Tak se můžete těšit.

Jo a ještě takový malý dodatek na závěr - o víkendu mi bylo řečeno, že si hraju na něco, co nejsem a přitom jsem teprve v prváku a jsem absolutní nic. Nemám potřebu si na nic hrát. 
Blog dělám proto, že mě to naplňuje a mluvím o medicíně, protože se mi ta škola neskutečně moc líbí a pevně věřím, že ji dokončím a budu skvělá doktor. A tohle všechno je taky pro vás. 
A ještě něco, já nejsem nic, já jsem perspektivní mladá žena :)) !!


Tak se zatím mějte krásně a omluvte ten filozofický podtext.

Edit. Už zase nadšená medička :)

Komentáře

  1. Ááááách, hele, ne, ne, ne, žádné skepse, žádné bluesování, nám děláš radost a zvedáš nám náladu, tak ji koukej taky nakopnout pěkně nahoru. Až vyprchá ten potestový spleen, tak bude svět zase příjemnější místo k životu. A že 2 lidi? Pche! Víš, co jich na světě ještě je? :):):)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vím kolik mě jich ještě bude časem nesnášet! :D
      Ne, sranda. Už se mi zase trochu vrátila chuť do života. Jste fakt úžasní všichni. Moc děkuji za podporu a vlídné slova :)

      Vymazat
  2. Hele vykašli se na to a dělej to, co tě baví. Tohle ještě uslyšíš mockrát. Já už několikrát i od dobrých přátel slyšela, že my medici jsme pěkně namyšlení a že si pořád hrajeme na "lepší lidi" a kdesi cosi. Přitom jsem třeba jen řekla, že máme moc školy a že oni se mají, když chodí do školy jen jednou týdně. A to jsem nemyslela ani nijak pejorativně nebo tak něco.

    Medicína sama o sobě je velkej záhul na psychiku a když se ti do toho přidají ještě osobní problémy, tak je to někdy k nesnesení. Ale člověk prostě musí zatnout zuby a jet si svý. Ono se ti to jednou vrátí.

    Jinak moc gratuluju k testům, máš super výsledky, fakt :) A přeju hodně síly do dalších měsíců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit! :) Upřímně, já znám strašně moc namyšlených mediků. Je mi to docela líto a právě jsem si hned na začátku řekla, že taková nechci být, že mi to prostě nesluší :D Tak se snažím být normální a stejně je to špatně, ale úplně chápu tvůj postoj. Jedna kamarádka mi řekla, že to moc přeháním se stěžováním, jak toho mám moc, hned na začátku, že jsme teprve začali a ať si nemyslím, že ona toho nemá moc :D Taky jsem to nemyslela nijak špatně. Ale chápeme se :D

      Já doufám, že se to období přežene a bude to zase dobré.
      Teď to kvůli tomu odnesla ta angličtina trošičku :D

      A děkuji, moc moc!!! Za podporu i gratulaci :))

      Vymazat
  3. Ahoj, mám podobný zkušenosti jako ty, a taky to byla docela rána - ale pochopila jsem, že takových zkušeností v životě ještě potkám hodně a musím se na ně připravit - blbci jsou na každém rohu. :) Sice tě znám jen z čtení tvého blogu, ale jsi podle mě úplně super, milá hodná holka, musíš být určitě fajn i v reálu. U žádného článku mi nepřišlo, že by sis na něco hrála, naopak mi celý blog přijde hodně upřímný a autentický a i když sleduju medické blogy už delší dobu, tak ten tvůj poslední dobou patří k mým nejoblíbenějším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes ráno jsem trošku litovala, že jsem zveřejnila takový "brečící" článek, ale začínám být fakt ráda, že jsem to udělala. Strašně mi pomáhá ta podpora, úplně mi to dobíjí baterky! Takže taky strašně moc děkuji. Opravdu se budu snažit taková zůstat :D

      A jinak máš pravdu, blbci jsou na každém roku, jen někdy je jich trošku moc najednou :) :D

      Vymazat
  4. "je pravda, že si z některých vysokých škol dělám srandu (z takových těch soukromých, zaplacených, co udělá s prominutím každý idiot)" - nemá náhodou tvůj přítel vystudovanou jednu z těhlech škol? To se teď určitě musí cítit parádně, když si to čte.........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, má a moc dobře ví a uvědomuje si, jaká je úroveň té školy (když tam nastoupil, byla to novinka a nikdo nevěděl, co od toho čekat a co se z toho vyklube). Ne jednou mi vyprávěl historky o lidech, co s ním studovali a opravdu si ten diplom ani nezasloužili a měli ho jen proto, že si tu školu zaplatili a pravidla byly hned jiné než na státní škole. Přijde mi spíš smutnou realitou, že tyto školy vůbec existují.

      Můj přítel můj názor zná, respektuje ho. Ničím ho neponižuji, nemyslím si, že je hloupý, protože opravdu není, což také moc dobře ví a pokud toho tolik o něm víš, tak také víš to, jak to tehdy celé bylo a proč na tu školu šel, pokud ne, stačí mi napsat na mail (klidně i na soukromý) a já ti to hned vysvětlím. Ale nezlob se, za svým názorem si stojím.

      Vymazat
    2. A také vím, že pokud si to přečte, nebude z toho nijak překvapený a ani ublížený, na tolik už se známe ;)

      Vymazat
  5. Asi mi část článku unikla tím, že ho čtu až dneska, ale asi jsem z komentářů pochopila, o čem to bylo. Taky mám okolo sebe hodně nepřejících lidí, jedna spolužačka, která se se mnou fakt dost bavila na střední, mě dneska sotva pozdraví. Takových lidí je hodně a je důležitý si uvědomit, že kazí život jenom sami sobě. Je fajn se naučit povznést se nad to. Uvidíš, že s přibývajícími povinnostmi to půjde jedna dvě :D
    A emoce si na webu klidně vylévej, je to tvůj prostor a nikdo nikoho nenutí, aby ho četl. Já na svym blogu taky píšu emoční sračky a ještě furt se se mnou lidi bavěj a nikdo na mě nečekal v parku za keřem s balíkem kapesníků na vyplakání se na rameno :)

    P.S.: Kdybys někde měla jetš ten kus článku, co jsi smazala, pošli mi ho na mail. Ráda se kouknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo, nějak nemám teď náladu na snášení kritiky, tak jsem si chtěla ušetřit nervy a ten článek jsem trochu přepsala :)
      Doufám, někdy bych si fakt přála umět být flegmatik, jako třeba můj přítel nebo i jedna spolužačka. Prostě nic si z toho nedělat a "hejtrům" se jenom smát, je jich dost a bude jich ještě víc, že ;)

      Ono je akorát blbé, že když jsi fakt zrovna v náladě, že bys celý svět nejradši zakopala a někdo ti na tvůj emoční trash napíše hnusný komentář, tak tě to ještě víc zdrbe do pekla.

      Ale už je fajn :)

      Vymazat
  6. Tak tahle kauza mi trochu unikla, každopádně haters gonna hate, takže je nejlepší řešení to nevnímat, ale chápu, že je těžké snášet takovou kritiku ještě teď se vší tou školou atd. Bohužel...s tímhle ti moc neporadím, já se řadím do skupiny flegmatiků :D
    Jinak skvělééé že jsi stále nadšená (já teda plus minus taky) :D Tak jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bože,já tak strašně moc závidím flegmoušům :D vy se máte úplně skvěle!! Moje spolužačka je totální flegmatik a po testech byla naprosto v pohodě a já jsem šílela :D
      Ale už jsem taky v pohodě (rozdýchala jsem to) a měla bych se zase začít pořádně!!! učit :))

      Vymazat
  7. Ahooj, vůbec si z toho nic nedělej (ani z negativních komentářů tady na blogu, ono je pod rouškou anonymity tak snadný kritizovat, že jo). Mysli na ty, kteří při tobě stojí, i když se necítíš nejlíp a dokážou tě podpořit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo,já vím :) Jsi moc hodná, Lapinko. Právě přítel je strašný flegmatik, řekne mi jednou, ať to neřeším a to je celé,moc není na nějaké probírání, utěšování a psychologické analýzy :D Ale probrala jsem to s mamkou a už fakt dobrý :)

      Vymazat

Okomentovat