Přípravný kurz MU Brno

Přípravný kurz jsem absolvovala ve čtvrťáku. Pokud si dobře vzpomínám, bylo to cca od října do konce dubna 1x za 14 dní v sobotu na 4 hodiny. Předměty se střídaly tak, že byla buď fyzika + chemie, nebo chemie + biologie, nebo biologie + fyzika. Abych pravdu řekla, čekala jsem od toho víc. Když jsem se někde zmínila, že bych chtěla studovat medicínu v Brně a ptala jsem se na přípravný kurz, tak mi dost lidí říkalo, ať do toho nejdu, že je to úplně zbytečné, já jsem je neposlouchala a kurz mi naši zaplatili. Stálo to asi 6000 + samozřejmě doprava do Brna... 
No... když se na to tak dívám zpětně, nemůžu to ani doporučit ani nedoporučit. Je to už na uvážení každého. Bylo fajn zase slyšet všechny ty věci po stopadesáté znovu a znovu, ale nikdo se to za vás nenaučí. Stejně si potom k tomu musíte sednout a šrotit se to všechno doma. Je super, že vám to tak nějak ucelí přehled a pomůže zachytit věci, kde máte třeba díry a trošku je vyplnit, ale to je asi vše. Na konci se rozebírají některé vzorové otázky ze skript, které by mohly dělat problémy, ale žádný bonus z toho není. Ty kurzy vás na přijímačky nepřipraví v takovém slova smyslu, jak by si někdo mohl myslet. Mně to až tak moc nepomohlo, dokonce si myslím, že kdybych tam nechodila a soboty trávila radši tím, že bych se fakt poctivě učila doma, udělala bych líp :) 

Myslím, že tím bych skončila asi články o přípravě na přijímačky. Opravdu upřímně doufám, že vám to aspoň trošku pomůže a příští rok v červenci mi budete psát, jak jste přijatí na MU do Brna! :)

Osobně bych mnohem radši zvolila alternativu, kterou je přípravný kurz Bmedic.
Více informací najdete v tomto článku :)

Komentáře

  1. Ahoj, můžu se zeptat, na které kurzy jsi chodila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodila jsem na přípravný kurz pořádaný přímo Lékařskou fakultou Masarykovy univerzity :) Dá se objednat před jejich obchodní centrum a stojí cca 6000 Kč.

      Vymazat
  2. Ahoj moc diky za materialy!!! Mam takovy dotaz, stacili ti jenom tyto materialy z pripravky, nebo jsis je musela doplnit, jestli jo tak jak prosim.
    Moc diky Hanka
    p.s.:Uzasny blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :)
      Víš co, já se primárně učila ze svých materiálů ze školy, nebo potom z učebnic :) Ten přípravný kurz jsem spíš jen proletěla, upřímně, ten první rok mi to moc nedalo, ale fakt je, že by to mělo stačit. Spíš si myslím, že jsou i lepší materiály, ze kterých se učit.

      Měj se krásně a děkuji za pochvalu :)

      Vymazat
  3. Já chodili jak na LF přednášky, tak ještě do promedik (pripravnykurzbrno.cz), a ta kombinace mi přišla super, na LF byla super biologie, ale dotaz? to nešlo milion lidí v přednáškovce. Je fakt že hodní lidí na to nadávalo. Něco přišlo užitečné, ale je fakt, že když se to jen tak odposlechne, tak máte hlavu jak balón a nic z toho :D, teda pokud neusnete :D, do toho jsem navštěvoval kurzík, kde jsme zase hlavně prakticky řešili příklady a zkušenosti a různé chytáky, to mi pomáhalo, aspoň někde jsem se donutil učit :D. Dohromady to myslím bylo celkem dobrý. Dostal jsem se:). Hlavně to chce nějak vše projít ty příklady! ;) Honza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor a komentář a zároveň moc gratuluji k přijetí!! :)

      Vymazat

Okomentovat