(Ne)milý začátek prvního týdne

Tak jsem se do školy těšila a nemohla jsem se dočkat, až začne, až jsem se dotěšila.
Všechno zatím probíhá fajn
  • poznala jsem nové lidi
  • pokecala se starými známými 
  • úspěšně začala první týden
a další pozitivní věci, ALE o víkendu jsem se pravděpodobně trochu něčím přiotrávila, takže od soboty večera mi je zle jak psovi. 
Strašně moc mě bolí žaludek a vůbec nevím, kdy to přejde. Pořád si připadám unavená a to teprve začala škola (:D)...
Achjo, ano, stěžování je asi jedna ze základních znaků medika.
Každopádně, co už jsem tento týden prožila a stihla zvládnout ->
V sobotu jsem ujela s přítelem kolem 70 km na kole. Myslela jsem, že vypustím duši. Večer jsme jeli ještě s partou na diskotéku a bowling, takže záhul jako prase. Vrátili jsme se ve 4 ráno a od té doby jsem zvracela... Vypila jsem asi 3 panáky za celý večer a to ještě míchané s nealkem (ano, asi to bylo pančované, nebo nevím)....
No, to byla každopádně má poslední párty. V neděli jsme měli informační schůzku, kde jsme museli podepsat papíry ohledně BOZP atd. Bylo to docela v pohodě, akorát mě pak přepadl takový ten pocit samoty a opuštění. První deprese na medině kvůli ničemu... 
Uvítala nás Táborská, proděkanka a potom se to už docela táááhlo. Všechny informace jsem věděla, takže to pro mě nebylo zajímavé, ale pro nově přijaté lidi určitě ano (nechci si tu hrát na nějakého machra)...
V pondělí ráno byla biofyzika a anatomie přednášky. Nešla jsem tam. Bylo mi zle ZLE a ZLE!!
Skončím v pekle a sypu si popel na hlavu.
Na biofyzice prý pohrozili, že už nebudou tak hodní jako předešlé roky (no hahaha) a podle sylabu se brala nějaké velice nezáživná prezentace, které mám už od začátku prázdnin v laptopu. A mám v plánu si ji ještě tento týden projít... Samozřejmě ještě doporučovali učebnici, kterou mám také dávno doma.

Anatomie - no, tam také nic až tak závratně nového. Dělená je na ty 2 semestry, tím pádem nám řekli, že zhruba v půlce si máme donést 2. skripta. O Číhákovi se zmínili jako "o velmi kvalitní literatuře", a že doporučují, abychom při studiu po této učebnici sáhli, ale že je také dost podrobná a skripta nám stačí (hurááá)...
Potom prý z důvodu lepší finanční dostupnosti doporučili Netterův anatomický atlas (určitě to má také něco společného s tím, že to překládal Páč, jak jsem se od jednoho čtenáře dozvěděla).
V rychlosti se potom probrala columna vertebralis, os sacrum et os coccygis, sternum, costae...
Tohle vše má být i náplň prvního anatomického semináře, na který se docela těším. Mám ho ve čtvrtek. 
Večer jsem jela do Brna za nutričními. Spala jsem u jedné ze spolužaček a byli jsme si sednout v baru a bylo to moc fajn. Akorát mi v noci zase bylo blbě a nemohla jsem spát a vstávaly jsme dost brzy, protože kamarádce začínala škola v 7:30.
Měla předmět - Lékařská toxikologie s naším oblíbeným vyučujícím. Na tu přednášku jsem šla schválně taky a kdybych mohla, tak si to hned zapíšu, protože je to naprosto boží! (Možná zkusím požádat o výjimku). 
Pravdou je, že mi ty děcka chybí. Chybí mi to, jak jsme si byli blízcí, všichni jsme se znali, psali jsme si, pomáhali a tak. Jsem sentimentální citlivka, ANO. 

Potom jsem se potkala s kamarádkou, bývalou spolužačkou z gymplu, která teď nastoupila na Zdravotního laboranta. Pokecaly jsme a já uháněla na cvičení z biologie. Chytala jsem se, docela dobře. Bylo to takové příjemné opáčko, kde jsme dělali viry a vše kolem nich. Dokonce jsme skončili i o něco dřív a pak jsem hned jela domů.
Moc jsem toho teda ještě nezažila z předmětů, ale ani toho moc nemám (:D)... Dnes se chystám na seminář z biologie, který je povinný a je to prý jako dvouhodinová nudná přednáška, tak jsem na to také docela zvědavá. 
Ty záživnější předměty mě čekají až čtvrtek/pátek.
Latina + anatomie a angličtina + biofyzika. Hodně se na to těším. 

Musím se jít učit. Mám pořád takové psychické nutkání mít otevřené skripta a Sinělnikova a všechno to procházet a snažit se zapamatovat. Snad to bude k něčemu.
Rozhodla jsem se, že se tento semestr primárně zaměřím na biofyziku a anatomii. Tyto dva předměty budou ty, co mi nedají spát. Na jednu stranu je to opravdu vzrušující, na druhou stranu se trochu bojím, abych ty objemy učiva zvládla pojmout... 

No, to ukáže jen čas :)

Později se zase ozvu s článkem o našich zbylých předmětech.

Vaše jídlemotrávenámedička :)

Komentáře

  1. "Achjo, ano, stěžování je asi jedna ze základních znaků medika."
    Koukám, že jsi na to přišla zavčasu. Vítej mezi námi, kolegyně! :-P
    Vy se neučíte z Čiháka jo? Teda... To je skandální! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, přišla! A pořád mi je blbě :D ...
      Děkuji, v Olomouci je už výuka v plném proudu, myslím. Ne, my máme Čiháka jako doporučenou literaturu :D Povinné máme skripta, které jsou proti Čihákovi boží :)

      Vymazat
  2. Nettera prelozil prof. Holibka z Olmiku ;), jen pro info..nechci rypat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se musím podivit nad Sinělnikovem! Vyhovuje ti? Já si asi namixuju spíš Petrovického a Číháka...Jinak mně vyučování začíná až příští týden tak jsem na to zvědavá...Hodně úspěchů do dalšího studia ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sinělnikov je rodinné dědictví :D A na kosti, svaly a orgány je fajn :) Neuro je ale zastaralá, proto mám ještě Sobottu, tak snad to nějak dám dohromady. Už mi to teda začíná, no. Buď ráda, že máš ještě klid. Budu taky držet palce! Však se průběžně budeme informovat.

      Vymazat
  4. Si zvykej a nestěžuj se, chceš dělat ve zdravotnictí, tak nefňukej a nezveličuj své problémy. "Achjo, ano, stěžování je asi jedna ze základních znaků medika." Tak na tohle rychle zapomeň, protože tvé problémy pacienty nebudou vůbec zajímat, ti chtějí doktora, kterého zajímají jejich problémy a jejich zdravotní stav, který se na ně milo usmívá a není na něm vidět ani náznak únavy. Jo a studium medicíny taky dost prověří sílu přátelství a partnerských vztahů. Ale jsou to taky nejhezčí léta života. Snad ti to nadšení vydrží...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, opravdu si zvykám :) Samozřejmě je to všechno nadsazené, nesmíš mě brát až tak moc vážně, všechno, co si napsala je pravda a já si to budu pamatovat, i když některé věci jsou ještě opravdu daleko a upřímně také doufám, že mi nadšení vydrží, protože je to jedna z hlavních věcí, co mi dodává sílu jít do tohoto pekla :D :)

      Vymazat
  5. Jé, jaká, že to máte skripta? Čihák mi přijde strašný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, skripta jsem uváděla v tomto článku, je tam odkaz :)
      http://zezivotamedicky.blogspot.cz/2015/09/startujeme-prvni-semestr-na-medicine.html

      Vymazat

Okomentovat