Koupím lidskou kostru zn. spěchá!

"Koupím lidskou kostru. Nejlépe čerstvou, průměrného dospělého muže či ženy. Zn. spěchá!"
http://pngimg.com/upload/skeleton_PNG5539.png
Joo, tak toto jsme ze zoufalství s kamarádkou vymyslely včera po cestě ze školy. (Samozřejmě je to opět myšleno s nadsázkou a jako vtip, neberte to prosím nikdo vážně!)
Nejnovější inzerát na stránce www.bazos.cz (nenajdete ho tam).
(Prosím, neposílejte mi nabídky, jedná se opravdu o černý humor, zdůrazňuji!)
Pokračuji s líčením detailů z prvního týdne na medicíně.
Ve čtvrtek se to konečně rozjelo. Měla jsem tyto dva krásné předměty →

Latina (Odborná terminologie) a Anatomie seminář

V latině jsem si připadala doslova jako bůůůůh (:D) vena venae venam vena venae venarum venas venis ... Jo, začíná to stejně, jako na nutričním. Učitelka je taky super, nemůžu si stěžovat a na rozdíl od minulého roku, světedivse, jsem se chytala!
Připadám si fakt dobře, když vím něco dopředu, není to o tom, že bych se chtěla povyšovat, spíš si trošku dodávám sebevědomí, že to možná nějakým zázračným způsobem všechno zvládnu, protože je toho fakt mega....
Taky jsem si koupila nové, nepopsané skripta do Latiny, abych si poctivě mohla dělat úkoly. Je fajn, že máme i nějaký předmět, kde se trochu musí přemýšlet, protože anatomie ničí mě i mé neurony. Doufám, že mi vydrží nadšení a odhodlání, protože to opravdu potřebuju ze všeho nejvíc.

Anatomie seminář... achjo (:D), no, musím říct, že to začalo dobře. Seděli jsme na pitevně v pláštích a přezůvkách u stolů, kde obvykle leží mrtvá těla a psali jsme si na nich dokonce zápisky. Problém nastal ve chvíli, kdy nás vyučující vyzval, abychom si vzali kosti. Bylo to v pohodě, akorát něco bylo trochu zničené, ALE... hlavní problém byl ten, že v atlasu to vypadalo trošku jinak. Nebo aspoň představa byla jiná. No, ještěže jsem u stolu měla samé šikovné slečny, které už byly v kosťárně a s jejich pomocí jsem se trošku začala chytat. Je to opravdu děsné a to jsme teprve na začátku, je toho prostě moc a já nemám tušení, jak se to všechno naučím, i když jsem snaživka a ještě stále si věřím. 
Mám poučení pro příští týden → navštívit kosťárnu a půjčit si kosti před seminářem, projít si je, abych potom na hodině věděla, jak co vypadá, když to mám v ruce a nejenom z atlasu a snad to už bude lepší. 
Prý už začnou i zkoušet a budou si dělat obrázek o tom, jak se chytáme a jak na tom jsme. Skvělé je, že už jen 2 semináře nám chybí k tomu, abychom měli celé kosti za sebou (no hahaha...)
Dnes jsem se naučila scapulu a claviculu... Zítra mám v plánu pokračovat s ossa partis liberae membri superioris  a ideálně tak od úterý začít s lebkou, protože ta je fakt strašná. Ale tak, nějak to půjde, cítím, že sama sebe ještě překvapím!

Teď vyzývám mediky a medičky (1. ročník), co čtete můj blog, jak prožíváte anatomii vy? Nechte mi komentář, prosím, ať mám trošku inspiraci, motivaci, pocítím soucit a taky kopance do zadku za to, že ZASE fňukám! :D

Ve skutečnosti se směju, protože se smíchem to jde vždycky líp! A zatím nejde o nic, je to rozjezd, všechno bude fajn! Pozitivní myšlení je důležité.

A anooo... v pátek jsem byla také ve škole! Už od neděle každý den. Tento týden je dost náročný.
Dnes byla na programu → Angličtina I + Biofyzika cvičení

Angličtina je asi nejlepší předmět! Zařadila bych ho tak na stejnou úroveň s latinou. Od začátku na nás vyučující mluvila anglicky, žádné sr*** prostě (jo, naivka, čekala jsem, že aspoň pokyny budou česky :D), ale nějak mi to nevadilo, připadala jsem si, jak kdybych sledovala Pretty little liars nebo Desperate Housewives (mé milované, na které není čas :'( ♥)... 
Potom jsme mluvili. Mluvili a mluvili, hráli hry, aktivně se zapojovali a já zjistila, že na tom nejsem tak špatně. Zjistila jsem, že někteří jsou na tom třeba i hůř než já a to jsem si opět myslela, že tam budu nejhorší, když jsem viděla ty namakané lidi z jazykových gymplů... 
Opět je to předmět, kde mám pocit, že mi nezakrňuje mozek, což je teď velice vítané!

a biofyzika....
O té se mi moc mluvit nechce. Je to těžké, bude to těžké a jsou přísní. Ale třeba se to vyplatí, na biofýzu udělám pak samostatně nějaké články, protože tento předmět ukončuji v tomto semestru, takže tu bude i celkové shrnutí apod. 

A poslední věc, koupila jsem si anatomickou pinzetu a mám z ní opravdu radost! 

http://wzsystem.cz/files/Vyrobky/372/19-275.jpg

Vaše zatím nadšená medička :)



Komentáře

  1. Už mám taky anatomickou pinzetu! Teď už jen krůček k titulu! :D :D Né...Hele super článek, už se těším až se i já dostanu do kosťárny, škola mi začne až v úterý...Nevím jestli mám být po přečtení tvého článku spíš nervózní nebo natěšená :D Ale latinu tak dobrou jako ty rozhodně nemám...vlastně o gramatice vůbec nic nevím tak se snad na první hodině nesložím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anatomická pinzeta = skoro MUDr. no huráá :D... hej těš se! Když tě to studium baví a víš,že to chceš dělat s nadšením, tak je to super! :) a všechno zvládneš! Hej latina se bere pomaličku, a když se na to každý den (stačí 5-10 minut) kukneš, tak se do toho hned dostaneš :) jak dojdeme do třetí deklinace, tak mi začnou taky problémy,neboj se :D

      Vymazat
    2. Tak joo, budu se snažit tu latinu neflákat (5 minut denně snad najdu :D). Dík za takový povzbuzení, to se teď fakt šikne ;)

      Vymazat
  2. Nám to začne až za týden, jsem dost zvědavá, na jednu stranu se těším, ale mám docela i strach... :/ :) Přeju hodně sil do druhého týdne, za pár dní už se podělím i se svými zážitky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uč se, uč se, uč se!!! Nebudeš toho pak litovat! :) A určitě napiš, jsem moc zvědavá!

      Vymazat
  3. K prožívání anatomie ti toho taky moc neřeknu (jako ostatní), my začínáme až za týden.. :D Ale už jenom když jsem to náhodně poprvé otevřela, tak se mi udělalo špatně. Eh :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo :D Je to totiž hnus... achjo, no, jdu zase k tomu sednout :) Ráda si potom přečtu, jak to prožíváš ty :)

      Vymazat
    2. Já vše zásadně prožívám tragicky a pesimisticky, takže to bude to správné úpěnlivé čtení :D

      Vymazat

Okomentovat