Bmedic v Bratislavě

Jak jistě víte, již třetím rokem spolupracuji s Bmedic, kteří pro vás připravují skvělé kurzy, které napomáhají k tomu, abyste se přeci jen na tu vaši vysněnou medicínu dostali.
A protože mě do teď naprosto v žádném ohledu nezklamali (a podle recenzí soudím, že ani vás ne), rozhodla jsem se opět sepsat krátký článek a seznámit vás s novinkami, které se letos udály.





Díky tomu, že zájemců o studium medicíny na Masarykově univerzitě v Brně, na kterou jsou Bmedic primárně zaměření, přibývá, rozhodli se pro ještě někdy v průběhu minulého semestru otevřít ... počkej si ... 
NOVÝ CELOROČNÍ PŘÍPRAVNÝ KURZ V BRATISLAVĚ.



Pozor pozor!! Očekávaná soutěž je tu. Protože Bmedic letos otevírá zbrusu nový přípravný kurz v Bratislavě, který: 🔘 je stejně dobrý, jako ten brněnský 🔘 zaměřený na brněnské přijímačky 🔘 se stejnými lektory, jako v Brně 🔘 ideální v tom, že nemusíte cestovat až do Brna (výhoda pro zájemce ze Slovenska) Jak jistě víte, s Bmedic spolupracuji již třetím rokem a naprosto nepochybuji o jejich schopnostech “transformovat” gympláky v mediky ☺️ NAVÍC - pokud by se vám něco nelíbilo, byl nějaký problém, můžete mi kdykoliv napsat a já vám garantuju, že jakékoliv organizační záležitosti a nespokojenosti hned vyřešíme a to ještě v průběhu kurzu. Velkou výhodou je také komunikace s lektory online, kterou si velmi pochvalovali předchozí účastníci (nyní medici 😝) a individuální přístup. Pokud by vás zajímaly recenze - můžete si vše přečíst v mých uložených stories a také chystám podrobnější článek na blog! #StayNadšená #jsemBmedic
Příspěvek sdílený Zatím nadšená medička (@zezivotamedicky),


Na Masarykově univerzitě studuje mnoho lidí ze Slovenska, kteří se často již někdy od počátku gymnázia zaměřují právě na procvičování přijímaček do Brna, což je taky jeden z důvodů, proč se jim to Bmedic rozhodli usnadnit. O mnoho papírů a šedivých vlasů později (byrokracie a buzerace vládnou světu), se to konečně podařilo a je mi ctí vás s tímto přípravným kurzem trošku podrobněji seznámit!

Kurz probíhá v centru Bratislavy v prostorách jazykové školy (detaily jsou uvedené na webu Bmedic - www.bmedic.cz). Opět se učí v malých skupinkách (15 lidí) a výukové lekce ve všech třech předmětech (ano, protože do Brna je na rozdíl od slovenským měst vyžadovaná také fyzika) jsou stejně koncipované, jako v Brně zaměřené právě na přijímačky do Brna. V ceně máte navíc na konci kurzu Přijímačky nanečisto - což je vždy perfektní vyzkoušet předtím než jdete reálně na to a pokud si to přejete (musíte zaškrtnout v objednávce), tak také Modelové otázky do Brna

Cena kurzu je 315 euro, o něco vyšší než kurz do Brna. Je to z toho důvodu, že náklady jsou samozřejmě vyšší (nájem a také náklady na dojíždění lektorů), nicméně v konečném důsledku, když si spočítáte vaše náklady (a že máte jakožto studenti na Slovensku jízdné zdarma), vyjde vás to v konečném důsledku minimálně stejně, jako Brno, ne-li levněji.

A také velmi dobrá zpráva - kurz vedou a vyučují ti stejní lektoři, jako v Brně - což vám jednoznačně zaručuje to, že kvalita nebude horší, protože v Bratislavě nebudou učit noví (například místní) lektoři, ale ti staří a ostřílení z Brna. 

Pokud se pro kurz rozhodnete, doporučuji objednat co nejdříve prostřednictvím odkazu na webových stránkách - zbývá totiž už jen 14 míst !!! - prakticky necelá skupina a místa rychle mizí.

Zároveň bych vás chtěla vyzvat, že pokud máte nějaké dotazy, neváhejte mi zanechat komentář. Pokud budu vědět, moc ráda odpovím, pokud ne, pořeším vaši záležitost s lektory a odpověď vám zanechám obratem.

Na závěr přidávám recenzi od Marušky, která kurz absolvovala v Brně v minulém roce a moc jí tímto děkuji! Myslím, že shrnula vše důležité.

Na přípravné kurzy od Bmedic jsem se přihlásila hned, jakmile otevřeli přihlašování. Přemýšlela jsem nad kurzy přímo od Lékařské fakulty MU, ale když jsem si na blogu Nadšené přečetla o kurzech, které vedou přímo studenti medicíny, měla jsem jasno. Hlavní důvod, proč jsem nějaký kurz vůbec chtěla byl, že jsem se na medicínu hlásila poprvé a nevěděla co takové učení na přijímačky pořádně obnáší a jak se to dá společně s učením se na maturitu zvládnout. Jen můj problém byl, že jsem i tak nějak naivně doufala, že mi všechno, co potřebuji vědět nalejou do hlavy, aniž bych se musela nějak extra snažit.
Navštěvovala jsem celoroční sobotní kurzy, které se konaly podle předem daného rozvrhu v centru Brna od 10 do 15 hodin. Byli jsme 3 skupiny zhruba po 15 lidech, výuka probíhala v moderních učebnách a co se týče vedení kurzů, tak si nemůžu stěžovat. Byli opravdu moc milí, ochotní a nápomocní. Jakýkoliv problém se dal vyřešit. Lektoři se různě měnili, což je výhoda i nevýhoda, je jasné, že 3 lidi nemůžou odučit dva dny po sobě 5 (nebo 6?) skupin a že všichni lektoři nemusí sedět všem ,,studentům“, jenže když mi lektor vyhovoval, těžce jsem pak nesla když další sobotu přišel lektor, který mi neseděl.
Co se týče rozsahu kurzu, tak je určitě pro přijímací zkoušky (alespoň co se týče LF MU) dostačující a materiály, které jsme dostávali byly moc hezky zpracované a ke každému tématu byl vytvořený i odpovědník, který jsme si mohli ale nemuseli vyplňovat. Ale co mi vadilo byla nejednotnost systému výuky, např. v biologii jsme jeli podle prezentací, ve kterých byli rovnou i testové otázky a odpovědníky jsme nedělali vůbec, kdežto ve fyzice jsme jeli spíše podle odpovědníků, ale pak mohl dojít jiný lektor, který jede jenom podle prezentace a odpovědník zůstal nedokončený, v chemii jsme neměli prezentace vůbec a zase dělali dost modelové otázky. Měla jsem v tom potom chaos a byla z toho zmatená.
Jak jsem ale na začátku již zmínila, můj studentský přístup k tomuto kurzu nebyl úplně ukázkový. Navíc jsem do Brna a z Brna vždycky musela dojíždět dohromady kolem 4 hodin, což bylo vyčerpávající a na nějaké opakování doma večer jsem neměla, takže pokud to máte do Brna dál, asi bych raději zvolila samostudium.
Kurzy od Bmedic bych doporučila všem, kteří ví, že by se sami učit nedokázali nebo třeba lidem, kteří nejdou z gymplu a učivo přijímaček nedělali ve škole vůbec nebo to viděli jen tak z rychlíku. Ale musíte počítat s tím, že je to hlavně o vás, vy se to musíte naučit, to že budete dojíždět na kurz vám přijetí na medicínu nezajistí! Pokud se budete na kurz poctivě připravovat, ideálně si téma hodiny dopředu nastudujete a vyplníte odpovědníky, abyste si to mohli v průběhu lekcí jen zopakovat, odpovídat na otázky lektora a případně se zeptat na věci, které vám nebyly jasné, máte vyhráno.

Já tohle nedokázala, vykašlala jsem se na to, nechtělo se mi dělat něco navíc a pořád si říkala, že přece jezdím na kurz, tak v té hlavě něco být musí i když to neberu tak poctivě, jak bych měla. A pak, když jsem to musela celé dohánět během jednoho měsíce zároveň s maturitou, jsem dostala slušný kopanec a nikomu bych ty nervy nepřála. Já se z toho poučila a slíbila si, že už nic takhle odkládat nebudu, vy se poučte z mého případu a berte to vážně. Ten rok bude náročný, ale bude to stát za to!  A proto si buď rozplánujte učivo na přijímačky na celý rok a nakupte doporučenou literaturu pro domácí samostudium nebo pokud potřebujete podporu a tahouna a víte, že to budete brát vážně, tak se přihlaste na přípravné kurzy od Bmedic, tam pomoc najdete určitě. Přeju hodně stěstí! 😊


Zároveň bych chtěla pogratulovat Aničce, která se zúčastnila naší soutěže na instagramu a vyhrála unikátní slevu 160 euro na kurz + skripta do biochemie, jako dárek ♥
Doufáme, že ji potěší.

Komentáře

  1. Ahoj, prosímtě, nikde nemůžu najít tvůj článek o mikrobiologii, ale mám dojem, že už jsem ho tu někdy zahlédla a moc ráda bych se k němu teď vrátila, hodíš sem prosím třeba odkaz? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čauky, já to musela opravit, nedalo se to číst :D Už je to zveřejněné opět :)

      Vymazat
    2. Díky díky a hodně štěstí v novém semestru!

      Vymazat
  2. Ahoj O:) . Som sa prihlásil do kurzu toto leto, som dosť nervózny. Prvý krát mi prijímačky nevyšli (učil som sa sám, ale nevedel som si to správne rozvrhnúť v rámci týždňov + mal som pochybnosti čo sa vážne naučiť mám a čo nemusím.. :/ ) Dúfam že tentokrát už uspejem aj keby som sa mal nabifliť všetko čo sa povie/nadiktuje/odporučí kniha.. Som typ čo potrebuje aj vyučujúceho, rád kladiem otázky ked nerozumiem a keďže som nemal gymnázium ani strednu zdravotnú/chemickú školu tak mám veľké medzery :( .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooj, vůbec nic si z toho nedělej, ten "gap year" po zdravce nebo jiné škole je naprosto normální, protože holt probíraná látka není dostatečná k tomu, co je požadováno na přijímačkách, jedině gymplácké učivo to pokrývá a to kolikrát ani ne v plném rozsahu. Věřím, že ti Bmedic pomůže a kdyby byl jakýkoliv dotaz / připomínka / problém i v průběhu, neváhej mi napsat a všechno dáme dopořádku!! :) Držím palce, ať to jde!

      Vymazat
    2. Bol som študentom "Technického Lýcea (zameranie na strojárstvo)" na strednej technickej škole, už je to 6 rokov od maturity. Mám dlhý gap year :D . A ďakujem, veľmi si cením ochotu O:) .

      Vymazat
    3. Jee, aha :D Tak o to víc držím palce!! :)

      Vymazat

Okomentovat