sMěsice Nadšené - červen 2017

V poslední době jsem zjistila, že jedna z věcí, která mi dává klid do života, je pořádek. Sice ve své podstatě jsem spíš bordelář, dělá mi dobře, když je kolem mě uklizeno a čisto. Proto jsem se rozhodla dát řád i blogu, vzhledem k tomu, že tu předtím nebyl. Po vášnivé debatě s kolegyní Blonckou, která proběhla formou:
"Dlouho jsem přemýšlela, že začnu psát články po měsíci, jak to máš ty. Mám v tom potom strašný nepořádek. Nevadilo by ti to?"
"Jasně že ne. Určitě to tak piš, vím, že něco super zase vymyslíš", 
jsem se rozhodla to zrealizovat. 

A jaký tomu dáš název, Nadšená? 
Nevěděla jsem až do doby než jsem si jednou k večeru sedla s vámi na livestream a začali jste mi psát nápady. Moc se mi líbí právě ten, který jsem použila. Můj život je vlastně taková směsice myšlenek a teorií, o které se s vámi velmi ráda dělím. Zároveň to však chci ukázat, že se jedná o časový úsek - a tak vzniklo sMěsice. Za tento nápad velmi děkuji slečně, která mi ho na streamu navrhla. Není mým originálem, stejně jako to není hashtag StayNadšená, ale stejně s radostí používám obojí.

Myslím, že na úvod stačí. A teď se vrhneme do toho, jaký byl můj měsíc červen.


Školní radosti a starosti

Začalo zkouškové. 30.5. jsem úspěšně udělala zkoušku z fyziologie, která pro mě byla obrovským milníkem - nic jiného jsem si celý ten rok nepřála víc a opravdu jsem na to strašně dřela a ono se to nakonec podařilo a já tomu absolutně nemohla uvěřit. Celý článek o fyziologii mám pro vás ještě rozepsaný a někdy v průběhu léta ho určitě hodlám zveřejnit, abyste věděli, co od toho zhruba čekat, protože je to předmět značně nevyzpytatelný a já sama jsem absolutně nevěděla např. z čeho se učit, jak se to vůbec učit a co po nás všechno budou chtít.
Skrz to, že začalo zkouškové, byla jsem většinu času doma a učila jsem se. Druhý rok je můj červen ve znamení intenzivního učební (loni to bylo na anatomii), letos na biochemii a musím říct, že je jedním z nejnáročnějších měsíců v roce. Když máte takový program, že ráno vstanete, uvaříte si čaj, nasnídáte se a jdete se učit a toto celé se opakuje skoro celý měsíc, moc dobře vám už ke konci není. Ale dá se to vydržet, jako všechno ostatní a přichází odměna ve formě léta. 
A když to třeba nedopadne? Nevadí!! Dopadne to příště.



Má osobní bublina

Hodnotím ji jako výrazně hořkosladkou.

Hned po zkoušce z fyziologie jsme jeli na návštěvu k babi a k dědovi do Jeseníků. Příroda a všechno nádherné, jen návštěva měla takovou hořkosladkou chuť vzhledem k tomu, že jsme museli řešit zdravotní potíže prarodičů. A bylo to opravdu, ale opravdu velmi náročné. Domů jsme přijeli všichni strašně unavení a já se měla začít učit biochemii. Absolutně mi to nešlo a dělala jsem radši všechno ostatní než abych si k tomu pořádně sedla a věděla jsem, že ten měsíc bude náročnější než jsem si myslela.
Potom jsem jela na jeden den do Brna podpořit svou kamarádku Zuzku, která měla na nutričním státnice a stala se z ní slečna Bc. - a moje největší šikulka. Bohužel jiná kamarádka v ten den státnice neudělala, takže opět i tato událost byla hořkosladká. Je neuvěřitelné, že kdybych zůstala na nutričním, byla bych teď bakalář, ale svého rozhodnutí nelituju ani vteřinu, spíš mě fascinuje, jak čas strašně rychle utíká.

Potom přišla další rána - úmrtí v rodině. 

A v tomto duchu se to neslo až do konce června. Opravdu, kdybych to nezažila, nevěřila bych, kolik červen přinesl kladných i záporných událostí, ale věřím, že všechno bylo z nějakého důvodu. Nelituju ani toho, že jsem jezdila na návštěvy k babičce (po pohřbu), byla s dědou, když se řešilo jeho srdíčko a zapojila se do dalších situací v rodině, které jsou kolikrát důležitější než škola.



Jak to cítím

Dny ubíhaly jeden za druhým a já byla čím dál tím víc unavená. Hledala jsem si záminky vypadnout od učení, nebylo mi dobře, když jsem si k tomu musela zase sednout a zjistila jsem, že mi to až tak dobře nejde, jak jsem doufala. V koutku srdce jsem věděla celou dobu, že ta biochemka asi nevyjde, že na to prostě nemám. Jsem strašně unavená a hlava mi to nebere. Sedím, koukám do papírů, něco čtu už popáté, snažím se si to přeříkat nahlas nebo nakreslit, ale nejde to. Žádný otisk se mi netvoří.
Tak se sbalím a jdu ven, jedu na kole nebo jdu běhat, zkrátka vyvětrat tu unavenou a těžkou hlavu. Přemýšlela jsem intenzivně o tom,  jestli si tu biochemii nepřeložím na srpen, jako první pokus, ale pak jsem si řekla, že jsem se to přece učila dlouho, a že něco vím a třeba by to mohlo vyjít. Že je to blbost. 
Ano, byli lidi, co se na biochemku učili intenzivně 14 dní a zvládli to, zvládli to dokonce na áčko nebo tak a já na to měla víc než měsíc, ale ten osobní pocit byl takový, že už prostě nemůžu a nechci. 
Přestala jsem to řešit a jen jsem doufala, že to nějak dopadne. Každý výsledek byl pro mě šťastným, protože jsem věděla, že potřebuju jen jedinou věc a to odpočívat, vypnout a konečně se soustředit sama na sebe a na to, co mám ráda a ne na učení - a já se toho volna dočkala.



Proč jsem smutná?

Hejty. Hejty everywhere.



Červnová bilance

Káva & energeťáky ***
Spánkový režim od 1:00 - 8:30, cca 8 hodin denně
Vůle něco dělat *
Celková spokojenost **
Potřeba odpočinou si od sociálních sítí **********************
Potřeba odpočinout si od školy *****



Poučení na závěr:

Nikdy nekoukejte na Titanic noc před zkouškou.

Komentáře

  1. Ty to zvládneš, věřím Ti. Ti lidi, co měli áčko nebo se to naučili za 14 dní, nezažili takový stres jako Ty v poslední době. Držím Ti palce, všechno vyjde :-)

    OdpovědětVymazat
  2. co teda ta zkouška na začátku semestru? dalas to a za kolik?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na začátku zkouškového jsem dělala fyziolu a tu jsem dala na céčko (v Brně dvojka), o biochemce napíšu v červencovém článku :)

      Vymazat
  3. Všechno zvládneš, neměla jsi to vůbec lehké. Buď silná, odpočiň si, a pak všem hejtrům a všem u zkoušky natrhni pr... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tu zkoušku dál jako nic, opravdu jsou někdy důležitější věci, než ta škola, rodinu má člověk jen jednu a někdy se věci prostě zkomplikují, znám to moc dobře. Jseš šikulka a moc hezky si to napsala. A mimochodem, název slečna vymyslela fakt hezký! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi vždycky obrovská podpora!!! ♥ Víš co, já teď hlavně odpočívám a poznávám medinu z druhé stránky a jsem fakt spokojená :D Všechno se vyřešilo a zbytek se vyřeší pak :)) A název se mi taky líbí!! :)

      Vymazat

Okomentovat