Konkurence?

Dnešní článek nebude až tolik o textu, jako o obrázcích. Chtěla bych vám ukázat to, jak je medicína šíleně konkurenční prostředí a jak se navzájem naprosto nenávidíme a nepodporujeme, protože víme, že každým dnem můžou kohokoliv z nás vyhodit. Zkrátka, je to jedna velká reality show plná intrik a zákeřností, kde si musíte být jen sám za sebe a nikomu nevěřit.

Ale už dost té ironie :) 


To, co jsem na úvod napsala, si mnoho studentů (hlavně z jiných škol či z gymplů) opravdu myslí, ale řekla bych, že opak je pravdou. Jsme všichni na stejné lodi a jakmile se loď potopí, utopíme se všichni, takže ji musíme udržovat na co nejklidnějším moři. Je pravda, že občas sice křičíme "muž přes palubu", ale vždycky se najdou lidé, ochotní hodit záchranný kruh a těch si velmi cením!

Jak jistě většina z vás ví, nepodařila se mi (prvnííííí!!!) zkouška z histologie a já se z toho co? 
No nesložila!
Samozřejmě to mrzí, ale bohužel, kdy se nenaučíte některé otázky a jdete tam s tím, že si to prostě nevytáhnete, ale nemáte ani trošku štěstí, tak se nedá nic dělat 

(hellooooou neuro!! nájs to fajnly mít jů!)

Byla to jen a jen moje chyba a vím, že na opravku budu naučená tak, jako nikdy.
Nebo aspoň v to ve skrytu duše doufám.

Na začátek bych chtěla říct, že tohle není o tom, jestli jsem blogerka. Zprávy, které jsou zde zveřejněné jsou od mých přátel z medicíny, které jsem poznala osobně, ale i přes internet. Vždycky jsem byla hodně kontaktní, tím pádem bych udržovala vztahy pravděpodobně, i když bych blog vůbec neměla, ale kdoví :)

Teď už přejdeme k fotkám. Všechno jsou to zprávy, které jsem dostala po tom velkém pondělním failu, a které přispěly velkým dílem k tomu, že jsem se psychicky nesložila a ustála.

Kamarádka z 2. LF - 2. ročník, kterou jsem potkala v létě osobně. 
Kdybyste ji chtěli sledovat na instagramu odkaz je tady :) 
(Jo, skrytá reklamaa... :D)


Pro vysvětlení - natočila jsem video o tom, co se vlastně stalo a posílala to medikům. Všichni se mě totiž na to ptali a vypisovat to každému zvlášť nebylo v mých silách. Takže tak.
Slečna blogerka z Brna - 1. ročník
(Odkaz na blog tady :) )
Biofyziku zvládla, takže moc gratulujuuu! 


*
Slečna blogerka z Hradce Králové - 6. ročník
(Odkaz na blog tady :) )

Slečna z LF Brno - 1. ročník :)

*
Spolužačka z kruhu :) 
Tomuto předchází dlouhý rozhovor, ale vybrala jsem asi to nejpodstatnější :)
*
Spolužák z ročníku :)
Samozřejmě mám i kamarády vtipálky, kteří to berou vždycky pozitivně! :D
Jo, uvidíme se 30. :D Super!!!
*
Kamarád ze třeťáku, který se okamžitě pustil do shánění informací, když jsem to potřebovala :)
*
Ségra od přítele, která je v HK v 6ťáku :)
*

Spolužák z kruhu, který mi psal den před zkouškou...

Když jsem vylezla s tím eFkem, samozřejmě jsem brečela jak malá a takto střídavě celý den. Všichni mě uklidňovali a utěšovali. Pak jsem zalezla na záchod, kde nikdo moc nechodí (pravděpodobně kvůli Ufňukané Uršule) no a tam jsem byla asi půl hodiny v úplné tmě a úplně sama a psala jsem si s lidma a myslela jsem, že už nikdy nevylezu. Čekala jsem na kamarádku, kdy přijde.
Mezitím mi však přišla tahle zpráva, kdy spolužák moc dobře věděl, jak jsem dopadla a vrátil se pro mě a vytáhl mě na kafčo. Jupíí :D
 *
Můj zubař z Olomouce, kterého zase pro změnu potrápila anatomie :)
 *
Spolužačka z kruhu ♥

 *
Tohle bych asi měla vysvětlit. Na instagramu mi po zkoušce z bioly napsal tento klučina. Vůbec jsem netušila co je zač, pak mi došlo, že je asi od nás ze školy, no a od té doby se mi stal velmi velkou psychickou podporou.
Sice mě oslovuje "Tami", myslí si, že jsem chlap, mluví se mnou občas jak s pětiletým děckem a stories si prej pouští výhradně na záchodě, tak za to, že mi před histolou celou dobu posílal ty uklidňující balóny se mu musím strašně moc poděkovat :D
Vždycky se na tom pobavím.





Slečna z 1. LF, která mi v den zkoušky napsala náhodně na instagramu :)


*
Slečna od nás z LF - 1. ročník :)
*

Zpráva od mého spolužáka, který patří dlouhodobě mezi mé psychické podpory. Psal mi to ještě před zkouškou. No, bohužel to podle představ nedopadlo, ale co se dá dělat. Právě tohle čtu, když mi je fakt hodně mizerně.
Teď mě pro jistotu každý den kontroluje, jestli jsem v pohodě a jestli se učím, i když on má dávno volno a já nejsem občas v úplně dobrém rozpoložení a přesto to zvládá :D
Takže taky mu patří obrovský DÍK :)

*
Kamarádka z 1. ročníku u nás na LF, se kterou jsem prošla zase já celý její čtvrťák + přijímačky :D


Asi nic jiného k tomu dodávat nechci. Děkuju vám všem, omlouvám se těm, jejichž zprávy zde zveřejněné nejsou (Janička, Lubka (která mimo to pro mě udělala spoustu i skrz uční) a spousta dalších mediček a mediků) a samozřejmě taky vás, co jste mi psali s tím, že mě znáte jen přes blog a instagram a stejně na mě myslíte. Děkuju ♥

(A nesmím vynechat zmínku o rodině a příteli, protože jsou všichni úžasní ♥).


Opravu histoly mám 30.1., jdu jen na tu ústní, co jsem pokazila (díky za to!) a snad to tentokrát dobře dopadne. Fakt tomu věřím.

Mějte se krásně a nebojte se konkurence!! 
ZN.

Komentáře

  1. Áno, ono je to presne o tom, že medicína nie je o konkurencii, ale o podpore a ľuďoch, ktorí v našich životoch robia veľmi veľa....a kde by bol každý z nás nebyť tých ľudí, ktorí pri nás stoja:3
    Moja a veľmi na teba myslím, nech sa ti darí pri učení a vyhráš ten boj s histolkou a nech máš potom krásne voľno !:3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to řekla, kde by každý z nás byl bez podpory 😂 Ale nechci být sprostá 😊😊
      Zlatoo, strašně moc ti děkuju!!! Já na tebe zase myslím s tou potvorou chemií, taky uvidíš, že to zvládneš a budeš mít vytoužený klid 💋💋

      Vymazat
  2. Ach, to je tak nádherný článek! Ale tak hrozně moc!! Úplný balzám na duši, úsměv na tvář a už ani nevím co pěkného na čem pěkném :D prostě parádní, je to krásný, je to super a krásně to namotivuje úplně všechny!
    Taky se mi líbí, že to lidi víc stmelí - musíme si pomáhat a podporovat se, ale občas mi přijde, že na to někteří zapomenou a místo toho, aby úzkost a stres překonali podporou, tak radši pomlouvají nebo shazují, prostě kopou kolem sebe... A je důležitý, aby takový lidi občas našli článek jako tento a uvědomili si, v jakém světě a mezi jakými lidmi to chtějí být :) Díky ti zato!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muhahahaaa :D Tady jde vidět euforická nálada někoho, kdo má bájofyziku v kapse, že? :D
      Děkuju za krásný (až se mi zdá mírně přehnaný) komentář :D :) Rozhodně mi v těchto temných časech udělal radost! A doufám, že s tím posledním dodatkem máš pravdu. Taky mám někdy "závistivou a nepřejícnou náladičku" (asi jako každý :D), ale snažím se ji držet na uzdě a investovat energii spíš do toho dobrého než do toho špatného :))

      Vymazat
    2. To si piš, euforie veliká a drží se mě ještě pořád :D
      Právěěěě, každý má nepřející nálady, mrzutý rozpoložení apod., ale ono je důležitý, jak se s tím rozhodne vypořádat.... Přijde mi důležitý najít si způsob ventilace, který mně pomůže a ostatním neublíží. :)
      Užij si hory! :)

      Vymazat
  3. Však počkaj, ked nedáš tretiu, štvrtú, piatu vec... Tak už ani nemihneš okom. :D Niežeby som ti to priala, to je moja skúsenosť. :D Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zlato... :D Zvládnete to obě! :-) :-)

      Vymazat
    2. Však nie že nie... Len proste niečo nedať nie je žiadna tragédia :D

      Vymazat
    3. Víš co, tohle je prostě první velká posraná zkouška a nemůžu říct, že bych to nesla zrovna lehce, ale taky se to snažím nebrat tragicky :) Mám poučení do budoucna a už se budu snažit, aby se mi to nikdy nestalo, protože to fakt příjemné není (i když jak píšeš, tragédie taky ne). Držím palce i tobě a doufám, že to v budoucnu bude vypadat u nás obou líp! :D :))

      Vymazat
  4. Budu na opravku držet všechny čtyři palce :*
    E.

    OdpovědětVymazat
  5. Jee krasna pripominka, jak bychom si meli vlastne vazit vsech tech podpor a kamaradu! Skvely je i jak drzime pri sobe jako blogerky, ktery se treba nikdy ani nevideli! ♡ Taky se samozrejme pripojuju k tvoji "army" a preju hrozne moc stesti a finally uspech!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to k zamyšlení prostě, protože sami za sebe bychom to asi fakt nedávali (aspoň já určitě ne), takže jsem strašně vděčná všem za tu obrovskou podporu a za lidi, co to se mnou myslí dobře :D Blogerky vždycky drží spolu ♥ A taky strašně moc díky, Stacy! Doufám, že mě štěstí konečně potká :D :))

      Vymazat
  6. Já na vejšce asi nikdy žádnou extra rivalitu nezažila, vždycky jsme si mezi sebou sdíleli materiály, výsledky testů a tak. Ono víc hlav víc ví, a to se zrovna v tak těžkým oboru fakt hodí :)

    A co se týče podpory, ty jsi strašně pozitivní člověk, podporuješ kde koho, tak by v tom byl čert, aby se ti to nevrátilo. Navíc, většina z nás moc dobře ví, jaký to je, když se to občas nepodaří.

    Moc fajn téma na článek, myslím, že to některým lidem aspoň trochu ten pohled změní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to teda taky nezažila, ale podívá se o tom :D A hlavně se o tom povídá v rámci medicíny, tak jsem chtěla některé lidi vyvést z omylu :))
      Snažím se být pozitivní, někdy mi to taky pěkně ujíždí do temna :D Ale snažím se to vyrovnávat a to negativní držet víc pod pokličkou a opravdu si myslím, že medina se bez podpory dělat nedá.
      (A doufám, že na té opravce se mi to štěstí, co u mě poprvé nestálo, vrátí všema deseti!! :D)

      Děkuju za pochvalu článku ♥ (a samozřejmě za palce :) ).

      Vymazat
    2. Jasně, že vrátí, hlavně si myslím, že budou hodnější, většinou to tak bývá :)

      Vymazat
    3. Já si ba naopak myslím, že dostanu otázky mimo otázky, aby věděli, že tomu rozumím :X.. Bojím se už teď.

      Vymazat
  7. :) práve si krásne dokázala, že to čo dáš, sa ti vráti! To ako sama podporuješ všetkých ostatných a pomáhaš komu sa len dá, predsa nemohlo zostať nepovšimnuté :)
    Najbližšie im na histole vytrieš zraky a hotofka :D s toľkou podporou to už ani ináč nepôjde!
    Držím palčeky!
    Lenka- jatoniesom- prváčka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu za krásný komentář!! ♥
      Já doufám, že se mi teď na té opravce vrátí štěstí a budu fakt vědět, protože už to nechci ani vidět, růžové peklo, vážně :'( :D ...

      Vymazat
  8. Jé, moc milý článek. Bez podpory přátel nejsme nic :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat