Když jsem potkala Bloncku...

Když mi Blondýna někdy o prázdninách napsala, že přijede v listopadu do Brna, a že by se teda jako slušelo, abychom se viděly, nemohla jsem to nechat jen tak.

To víte, když si s někým píšete takovou dlouhou dobu a řešíte všemožné věci, docela vás zajímá, jaký ten člověk opravdu je.

O prázdninách jsem potkala pár nových mediků a mediček a vrcholem toho všeho byl Meeting s prvákama, takže přidat Bloncku na seznam byla malá výzva.

Samozřejmě mi čtenáři odpustí některé věci, které sem napíšu, ale ze začátku jsem vážně nevěděla, co si o ní mám myslet.




instagram.com/zblondynyzubarkou 

15. září 2015
"Před pár týdny (čti třema) jsem si založila blog. Hm, docela populární mi připadá Blondýna, že bych se na to mrkla trošku víc?"

o pět minut později

"No ty vole, tak tohle je na mě moc, jdu hezky napsat článek, kde jí to nandám, protože tam píše brutální sračky... → její článek x můj protičlánek"

17. září 2015
"Ona odepsala!!!! Asi bych se měla trochu uklidnit, protože mě za chvilku bude hejtovat celý blogerský svět. Ale i tak jsem zvědavá, co se z ní dál vyklube, pořád nevím, co si mám myslet."


Zimák 2015
"S Blonckou komunikujeme převážně přes komentáře, pořád nevím, co si o ní mám myslet."

Leden 2016
"Tak jsem ji začala sledovat na instáči a dokonce i na jejím soukromém, haha :D A co mě první napadlo?



"Ach ta posraná karma - to mám za tu Barbínu. Zlomil se mi zub, pravděpodobně bych měla zajít k zubařce... Nechce se mi. Asi zkusím napsat Bloncce, co mi poradí a co si o tom myslí, přece jenom už by po tom roku mohla něco vědět."

"Blondýna je super, daly jsme fajn pokec přes direct. Jdu k doktorce, ta díra se sama nezadělá."

Květen 2016
"Překvapuje mě, kolik lidí v mém okolí žere Bloncku a hlavně kolik lidí ji řeší. Taky se mě na ni spousta lidí ptá a já pořád nevím, jaký mám vlastně na ni názor."

Červenec 2016
"Tak se už kámošíme i na fejsbíčku. Kamarádka sjížděla její ask a byla velmi pohoršená tím, že napsala, že vztahy v prváku většinou nevydrží, a že většina mediček si hledá doktorky. Podle mě je to kravina, ale budiž, asi to má každý jinak. Zajímalo by mě, jestli se vykašlala na toho prvního přítele kvůli doktorovi nebo ne... Asi se jí někdy zeptám."

Srpen 2016
"Píšeme si docela aktivně, ale já pořád nemám názor. Jedna kámoška ji pomlouvá a nelíbí se jí a dalších 5 ji zbožňuje - hlavně teda články a blog. A hele, vyšel článek o doktorovi → tady. Třeba se konečně dozvím, jak to mají."

o 10 minut později... 

"Wow! Tak takovou holku chci doma, doktor se má jako prasátko v žitě :) Klobouk dolů. Jenom si nedokážu představit, že to dlouhodobě vydrží v takovém tempu. Asi jí k tomu něco napíšu."

pořád pokračujeme srpnem

"Docela dost mě vysírají takoví ti komerční zubaři. Byla jsem s přítelem na "klinice", kde to vypadalo jak v nějakém interhotelu. Recepce, akvárko, všechno stylové, stěny snad vyložené kamínky od Swarovského. Nic proti, ale už to vůbec nevypadá jak zdravotnické zařízení... A ty ceny :OO 
Jsem zvědavá, kde si budu jednou nechávat dělat zuby já... Zhruba 50 tisíc za 4 korunky, bomba.
Snad budou Bloncka, Dentista a můj milovaný spolužák normální a já nebudu chodit s protézou v 50ti, protože nebudu mít na korunky... "

Září 2016
"Hm, mám po Meetingu. V průběhu léta mi přišlo opravdu hodně otázek na Bloncku, jde vidět, že její popularita stoupá celorepublikově. Ale nedivím se, články má super a docela dost mi i v některých věcech pomohla. Jsem jí vděčná, asi budu usměrňovat všechny drby, které 
Jo a pořád nevím, co si o ní mám myslet - bože, už se těším na to setkání, snad to vyjde."

Říjen 2016
"Sama mi píše, kdy a kde se teda sejdeme. Plánujeme to už docela dlouho a podrobně, takže uf, je to stoprocentní. Na rozdíl od jiných mám z toho setkání trošku strach, protože ano, přesně tušíte, co napíšu - nevím, co si mám o ní myslet."

2. listopadu 2016
"Právě vstávám, pořád ještě vyklepaná, protože jsem včera byla na vyšetření na diabetologii. Dnes mám volno, do Brna jedu až ve 12, protože se mi dřív nechce a chci počkat na výsledky. Taťka tam bude volat kolem půl 12, tak uvidíme."

11:30

"Všechno je v pořádku!! No hurááá ty vole, konečně ze mě opadává ten tříměsíční stres a je to fakt boží. Dneska to oslavím něčím brutálně sladkým"

12:10

"Odjíždím vlakem do Brna. Před Blonckou mám ještě schůzku s kámoškou, chystáme se na kafe. Dneska si koupím z Kofi-Kofi, protože to chce oslavu."

16:00

"S kámoškou to bylo jako vždy perfektní a já momentálně čekám na troleják, který mě přiveze za Blondýnou. Omg, jsem nervózní. Aspoň jsem se dneska hezky namalovala, učesala a nevypadám jak bezďák :D Ne že bych chtěla dělat extra dobrý dojem, ale zase nechci nechat ani špatný."

16:30

"Blondýna má zpoždění. Super. Je mi zima jak prase, ale odpouštím jí to :D. Čekám.

16:37

"Uf, jde ke mně, táhne kufr a dva borce za sebou. Připadám si trapně, doufám, že s námi nepůjdou taky na kafe, protože tohle jsme si nedomluvili! :D"

"Ahoj", rozpačitě se usměju, přitom ona se ještě loučí s klukama, kteří nás hned poté opouští.

"Čáu, hele promiň mi to zpozdění, to fakt nešlo dřív." 

"Úplně v pohodě, nedělej si s tím starosti. Tak kam půjdeme?"
.
.
.
.

Konverzace pokračuje dál, nenuceně a já si připadám v pohodě. Tak teda míříme k nedaleké zastávce, kde si myslím, že bude automat na jízdenky, protože nemá jízdenku.
Říkám, že jí tu jízdenku klidně koupím, nebo jí pošlu smsku, protože její mobil to nepodporuje, ale z posledních drobných složí dohromady 20 kaček a automat tam naštěstí je.

Je zvláštní, jak se v průběhu toho dne můj názor na ni začíná konečně utvářet do správné podoby. Ze začátku řešíme naše hypochondrické stavy, uklidňujeme se navzájem a slavíme, že jsou mé výsledky v pořádku. Potom si povídáme o různých věcech. Otevřeně se jí ptám na doktora, povídám jí o tom všem, co mi psali mí čtenáři, jak ji někteří žerou, jak se kamarádce nelíbilo, co napsala na ask. 
Povídá mi o tom, jak to bylo s jejím bývalým přítelem a tak si konečně přestávám vytvářet domněnky, ale dostávám přesně ty odpovědi, které jsem celou dobu hledala, ale bylo mi hloupé to řešit přes net. Ptám se jí taky na to, jak to s přítelem řeší s penězi, protože to byla další věc, co mě hodně zajímala a zase na ni dostávám přímou a naprosto upřímnou odpověď.

Pak nastává mírná komplikace - ale více méně o tom psala Bloncka na blogu a nemám důvod to opět zmiňovat.

Chceme se jít někam najíst a já přemýšlím kam. Navrhuju Uga, chodíváme tam s holkama na polévky, ale to jí není moc po chuti. Tak tedy navrhnu PoePoe, což je tak rok starý fastfood kousek od Svoboďáku a mají tam výbornou pizzu a palačinky, ale nevím, jak na to bude reagovat. 

"Joo, jasně! A mají tam i jinou pizzu než zeleninovou?"

Otázka mě překvapí, ale reaguju okamžitě:

"Jasně, šunkovou, sýrovou, pikantní..." 
"Tak paráda, jdeme tam."

A po tady tomhle už vím, že z nás budou kámošky na celý život :D Žádný salát, ale jdeme na pizzu. Nečekala jsem to - pořád ve mně byla zakódovaná taková ta štíhlá vysoká slečna, co jí jen saláty, sportuje, hlídá se, ale další OMYL.

V PoePoe ještě probíráme dalších 1000 témat. Ne vždy se plně shodujeme, přeci jen sto lidí, sto názorů a vidíme ty odlišnosti mezi námi, ale i tak si výborně rozumíme. 
Dokonce mi i přinesla reklamní věci z Gaudeamu, které si tam mezi fakultami vyměňovali - nazvaly jsme to socka style :D
Zakončily jsme to něčím brutálně sladkým - palačinkou ♥

Musím říct, že to tak nesmírně rychle uteklo a strašně mě to mrzí, protože to byly skvělé dvě hoďky, které bych si strašně ráda prodloužila. 

Bloncka psala dost o tom samotném průběhu, já vám chtěla trošku ukázat tu druhou stránku mince. Věřím, že jí se v hlavě také odehrávalo moc scénářů o tom, jaká opravdu jsem, jen to pojala trošku jinak.

Můj konečný dojem a názor z ní je takový, že by se pro ostatní roztrhala na milion kousků, kdyby to po ní někdo chtěl. Blog píše s láskou, za každý komentář, dotaz na ASKu, nebo email je vděčná. Je to nesmírně veselá, upřímná a vtipná mladá slečna, která to má v hlavě od základu srovnané, přesně ví, co chce, za tím si jde, ale nechybí jí lidskost.
I když může působit z některých zdrojů jako "barbína", jak jsem na začátku nahrála písničku, zdání klame a nenechte se vyvést z míry prvním dojmem, tak, jak jsem to udělala já. 

Bylo mi ctí potkat slečnu, která je

- krásná jako princezna ♥
- talentovaná jako hollywoodská hvězda ♥
- chytrá jako sova ♥
- mazaná jako liška ♥
Děkuji, že tě mám ve svém životě, kolegyňko a kamarádko! Doufám, že se budeme co nejdýl podporovat a táhnout nahoru, všechno brát s humorem, a když to někdy bude fakt špatné, tak si i hezky pobrečíme.

Hlavně vydrž, jsi vzor a opora nás všech :)

A tím bych to asi uzavřela. Opravdu doufám, že mě za to všechno neukamenujete, ale o některých lidech je velice těžko soudit dopředu než je poznáte. Navíc já jsem nepročítala celý její ask ani instagram, a kdybych to udělala, možná bych si správný názor vytvořila dopředu.
A zase a opravdu narážím na jednu ze Čtyř dohod - NEVYTVÁŘEJ SI ŽÁDNÉ DOMNĚNKY!

Hezký večer zlatíčka.

Zatím nadšená.

Komentáře

  1. Moje drahá, vážně jsi mi tim článkem vyrazila dech. Teď ten můj vypadá vedle toho tvýho dokonalýho úplně odfláknutě! :D Jsem fakt ráda, že jsem tvůj názor na mě nakonec napravila, sociální sítě toho dělaj strašně moc a já vim, že na lidi obecně působim jako strašná pinda. Ty jsi jeden z mála lidí, který jsou ve skutečnosti úplně stejný jak na insternetu, tak v reálu, zkrátka fakt vyrovnanej člověk :) Jak jsem už psala, bylo to strašně příjemný setkání a moc hezky jsem si s tebou popovídala, prostě medicína a blog dohromady, to jsou věci, na který se dá kecat hodiny a hodiny. Ráda si to někdy zopakuju a klidně k sobě můžeme příště někoho přivzít. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já nestačím koukat, perfektně napsané a strašně se mi líbí ta upřímnost, s jakou je to podané, bezva! :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat