Vítejte v roce 2016

.... and Happy New Year :)

http://www.techicy.com/wp-content/uploads/2015/12/Happy-New-Year-2016-hd-Images-Wallpapers-Free-Download-18.jpg
Doufám, že jste všichni měli kouzelné Vánoce a vykročili jste do Nového roku tou správnou nohou.
Já snad ano. 

O Vánocích jsem dodržela přesně to, co jsem slíbila. Jen jsem pila, jedla, odpočívala a trochu i sportovala a - neučila se. Samozřejmě mám teď malé výčitky svědomí, že ano. Ale od včerejška jsem se opravdu začala zase učit.
A jak to u mě teda probíhalo? Bohužel jsem byla mírně nachlazená, takže žádné vánoční párty jsem neprošla, spíš jsem seděla tak poklidně doma s rodinou a nabírala síly na nadcházející sračky, které mě v Novém roce čekají.

Konečně jsem se věnovala sobě a rodině, jezdili jsme po návštěvách, rozbalovali dárky. No, prostě dárky everywhere. 
Miluji španělskou značku Desigual a tak jsem dostala od nich kabelku ♥ Sice ne takovou tu crazy barevnou, ale je prostě NÁDHERNÁ a je to nejkrásnější dárek na světě a mám z ní obrovskou radost.

© Zatím nadšená

Druhý nejvíc TOP dárek je flanelové povlečení od našich a zimní bunda, která je fakt strašně teplá, jelikož jsem trochu zmrzloun. 
A potom už jen maličkosti, které potěší, jako kosmetika a bižuterie. 
A co jste od Ježíška dostali vy? :)

Od začátku tohoto týdne mi hlásek v hlavě říká, že bych se měla začít učit, jenomže prostě je přece spousta lepších věcí než učení. Třeba jen kafe u kamaráda, nebo odpoledne strávené s kámoškou v čajovně.... Takže z učení opět nějak sešlo.

Silvestr byl sám o sobě skvělý. Byli jsme v baru s partou přátel, pokecali jsme, o půlnoci jsme shlédli nekonečný ohňostroj a pak jeli domů. Ve znamení klidu a návštěv pokračoval i Nový rok, jeli jsme k našim na oběd, potom se mrknout na městský ohňostroj, který byl překrásný a pak opět na návštěvu. No, panika začala nějak včera v 8 večer, kdy jsem si fakt vzpomněla, že HODNĚ nestíhám. Tak jsem zůstala doma a místo hraní Activit jsem se až do půlnoci šprtala slovíčka z latiny. Naštěstí to jde docela fajn a myslím, že tu latinu v pondělí zvládnu levou zadní (no, i když...)...

V úterý mě čeká biologie. Učím se na ni od rána, také doufám, že to nějak zvládnu (ano, ten druhý průběžný test, kde musím mít 14/20 otázek dobře)... Snad to nebudu muset opakovat. Mnoho věcí je jen opáčko, tak mi teda držte palce. Jak budu vědět, tak se určitě ozvu.

Největším strašákem je teď biofyzika. Zápočet a zkouška. No, asi se mi ani o tom nechce psát. Myslela jsem, že to bude v pohodě, když jsem si stihla projít cca 60 otázek a přípravě na cvičení jsem taky nějaký ten čas věnovala - no ne, nebude to v pohodě. Snad to zvládnu do konce ledna a užiju si volno aspoň v únoru a dostanu se konečně na hory. 

A co čeká vás ostatní? Učíte se na přijímačky?
Připomínám, že pokud byste měli nějaké dotazy, neváhejte se na mě obrátit na email zatimnadsena1@gmail.com - budu moc ráda, v poslední době si totiž připadám jako 4ever alone (:D)...
A ještě jedna informace pro uchazeče - když jsem se přes Vánoce nudila, objevila jsem ASK kluka, který studuje medicínu v Ostravě. Nemůžu a asi ani nechci posuzovat kvalitu této školy, ale vím, že mnoho z vás si do Ostravy chce dát přihlášku (ať už normálně či jako záchranu). Pokud byste měli zájem o informace přímo od zdroje, neváhejte ho kontaktovat ZDE.
Hodně si stojí za svou univerzitou a je tam, aspoň podle přečtení jeho ASKu, spokojený :)

Jo a co mi úplně vyrazilo dech - OSTRAVA BERE SLOVÁKY NA PRŮMĚR. Wow.
(Nic proti Slovákům, jen prostě všechny ostatní medicíny berou jen Čechy na průměr. Takže kdo to ze Slovenska nevěděl, má unikátní příležitost.)

Nikdy si nedávám novoroční předsevzetí, protože mi to přijde jako totální blbost, ALE začala jsem běhat. A hrozně doufám, že mi to vydrží. Každým dnem cítím, jak mi jde fyzička nahoru a je to super pocit. Hrozně mě to motivuje jít dál a taky se u toho dá krásně vypnout a zapojit ty našprtané svalové partie ze zimní pitevny. Je totiž blbé, že my - medici, asi nikdy úplně vypnout nemůžeme a bude nás naše práce doprovázet celý život. Ten hlásek vzadu v hlavě tam je a asi jen tak nezmizí (měla by ses učit, neseď u té televize, měla bys to a měla bys tam to... ). Jo, je to nemoc. Ale pořád nás to baví a pořád jdeme dál.

Mějte se nádherně. 
Brzy se zase ozvu, jak jsem dopadla u zápočtů/zkoušky. 

Zatím nadšená.

Komentáře

  1. S "učením" počas sviatkov sa stotožňujem,no. :D
    Ináč musím povedať, že ešte minulý rok som nevedela, že Ostrava berie Slovákov na priemer, ináč by som si tam určite dala prihlášku. Opäť, nič proti Ostrave, ale dobre sa poznám a viem, že by som sa potom neučila a nedostala sa na 2.LF. Na Vianoce som dostala hlavne kávovar - naši vedia, čo potrebuje medička na kolej, a štyri páry lodičiek :D :D
    Veľa štastia v novom semestri!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji :)
      Jo, to učení docela pokulhává :D Tak snad to i tak všechno dobře dopadne. Jako mě to hodně překvapilo s tou Ostravou, přijde mi, že se snaží za každou cenu nalákat studenty... Nevím :) Je asi dobře, žes to nevěděla, přece jen 2. LF je 2. LF ;)
      Wow, kávovar, super :D Já bych si ho taky ráda pořídila, jenom se mi líbí všechny, co stojí tak 50 tisíc, tak třeba jednou až budu ten doktor... :D A lodičky jsou nejlepší!
      Tobě taky hodně štěstí, však si dáme vědět, jak jsme dopadly :)

      Vymazat
  2. Moje učení rozhodně nevypadalo tak, jak jsem si před svátkama vysnila... :D běhání je určitě fajn, to schvaluju, taky to mám ráda, navíc ta postava z toho... :D Jenom to nepřepískni, to je nejhorší zabiják předsevzetí :)

    Hodně štěstí na biologii!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No :D Máme vždycky velké oči, že. Ale tak, všechno to určitě dobře dopadne. Běhání je super, jen teď nasněžilo, tak to klouže jak prase. Zatím běhám po troškách, tak, jak můžu, nemůžu si dovolit týden nechodit :D

      Děkuji, děkuji :)

      Vymazat
  3. Nazdar :) biologie i latina jsou davacky :) takze no stress, dobre ze sis uzila svatky :) a biofyzika je taky v klidu, jen ten test... ( moje subjektivni pocity ;) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, doufám, že to v pohodě zvládnu. Teď se na to učím právě, už to chci mít za sebou. Biofyzika... Hnus :D Ale taky to dám, musím! A na test nadávají úplně všichni...

      Vymazat
  4. Koukám, že se okruh běhajících mediků krásně rozšiřuje, to mám radost :D Jinak na tebe budu v úterý myslet, ale určitě to vyjde :)

    Já mám v půlce ledna ORL a pořádně jsem ještě nezačala, celý Vánoce jsem proflákala a už teď vím, že budu brzo těžce plakat. Inu, starého psa novým kouskům nenaučíš :D

    I tobě krásný a úspěšný nový rok :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo, tak trochu za to můžeš i ty! :D
      Dneska jsem psala latinu, snad to mám, uvidíme, bylo to docela těžké a zítra teda biola...

      Ale ORL už zvládneš, máš internu, to je nejdůležitější a určitě to taky byla nejtěžší zkouška. Taky budu držet moc palce!

      A děkuji :)

      Vymazat
  5. Ja jsem dostala poukazku na nakup na http://www.fashionstore.cz/ tak premyslim co si koupit. Jinak samozrejme kosmetika a taky nejaka bizuterka, coz vzdy potesi. Jinak preju vse nej do Novyho roku, at se ti dari a tesim se na dalsi prispevky. AHoooj. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezké :) Takové dárky jsou nejlepší, to se vždycky využije :D
      Mockrát děkuji :) Jsem ráda, že články pořád baví.

      Vymazat

Okomentovat