"Dej si pauzu"....

Jelikož mi spolužačka včera akčně připomněla (zdravím Káč), že už jsem dlouho nenapsala nic pořádného, rozhodla jsem se, že se do toho pustím. I když, je vlastně o čem psát?
Škola mi teď připadá hrozně stereotypní, všichni začali šílet s přípravou na pitevní týden a já si pořád říkám, že mám strašně moc času, že jsem vlastně úplně v pohodě.
Stává se ze mě takový medicínský flegmatik.
Nevím, jestli je to dobře, třeba na to hezky doplatím, ale já si připadám šťastná. Ráda si dělám čas na kamarádky a na věci, co mě baví a mám ráda a snažím se to nijak nehrotit.

Studijní rozpis je následující:
- 11.12. zápočťák angličtina
- 21.12. - přezkoušení z pitev
- 22.12. - zápočťák latina
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/8a/56/42/8a56423b489b250ceb92d440a1521847.jpg

Angličtina se mi zdá úplně v pohodě, procházím si slovíčka a snažím se si něco zapamatovat, ale netrávím nad tím ani zdaleka tolik času, jak bych měla, ale stejně si myslím, že to prostě zvládnu. Moje hranice je 63% a můžeme to jedenkrát opakovat. V pátek mi, prosím, držte palce, doufám, že se v ISu rozsvítí to krásné zelené okno s písmenkem Z.

Anatomie, to je už jiný oříšek, ale víte co? Pořád si připadám, že se jí nemám proč bát, že to v tom těle stejně nějak najdu a na ty otázky nějak odpovím. Fakt je, že s anatomií jsem strašně pozadu, protože jsem se pořádně neučila orgánové soustavy, jelikož jsem přeháněla přípravu na pitvy, chtěla bych to zkusit dohnat o zkouškovém, tak se uvidí, jak se mi to podaří. Je jen těžko představitelné, že za 6 měsíců budu mít skoro po této velké zkoušce (snad úspěšně).

Stavím se teď k tomu všemu tak nějak vlažně a vůbec neřeším, jestli dělám chybu. Prostě jdu dál a nějak to všechno dopadne, i kdybych nezvládla pitvy, můžu je ještě opakovat před zkouškou z anatomie (samozřejmě bych se do té situace nechtěla dostat), ale chápejte mě, nenechám si zničit zdraví jen kvůli škole. Budu se prostě pomalu a průběžně učit a dám to.
Chtěla bych jet na hory.
Nejradši bych pracovala, tak, jak v létě (ano, to je nesmysl, vím to a taky to neplánuju, ale chtěla bych to!).
Fakt je, že pořád spím 6-8 hodin denně, kávu piju z chuti a říkám si, že jsem spokojená.
Nemám pocit, že bych školu nezvládala. 

Zpráva od mého milovaného olomouckého zubaře :)
Držím palce!!!
By the way - to je tak, když předtermíny klepou na dveře.
© Zatím nadšená
Každý týden nás teď, na samostatných cvikách z biofyziky zkouší, ale (nějak) to dávám. Mám totiž skvělé parťáky (opět zdravím, Káč a taky zdravím Mr. Cervixe, který pravděpodobně můj blog vůbec nečte :D)...
A pak že na všeobku není spolupráce, přátelství. Momentálně jsem ve stavu, kdy jsem ve svém kruhu doslova "jako doma".

A těším se na Vánoce, tak strašně moc se těším na Vánoce, že si to nedokážete představit. Každý večer se opíjet vaječňákem u pohádek, vyspávat, nic neřešit a jen odpočívat - jo, tohle budou mé Vánoce! Nenechám si je pokazit biofyzikou (já vím, zpět do reality :D, ale rozhodně tomu nehodlám věnovat celé dny, jen, aby mi to pokazilo svátky).

Další věc - rozhodně nemám v plánu jet na Áčka. I když by bylo jednou nádherné, napsat článek s titulkem "A jako Anatomie", s titulkem "I DID IT" se klidně spokojím. A je mi úplně šumák, že to bude na Éčka. Chtěla bych být medik, který trochu žije...
Otázka je - Je to možné?
Doufám, že odpověď bude jen ANO. 

Od příštího týdne to bude trošku záživnější - budou ty naše slíbené pitvy, už se na to docela těším, jen doufám, že nepřeříznu třeba n. ischiadicus, to by byl trošku trapásek :)
Pak mám v plánu to všechno tak nějak shrnout.
Za ty 2 a něco měsíce jsem se tak neuvěřitelným způsobem změnila. Je to fakt bomba. Doufám, že to jde spíš k lepšímu :D Ale připadá mi, jako bych někde nalezla takovou tu vnitřní moudrost.
Je fakt, že jsem za celý semestr nebyla ani jednou na diskotéce. Ani jednou jsem pořádně neponocovala, ale víte co? Nikdy jsem na to nebyla, takže mi to vůbec nechybí.

Tak jen doufám, že se teď ty předvánoční věci vydaří a já si dám krásný dáreček pod stromek. A to, co bude po Novém roce zatím neřeším.

Takže pro všechny - dejte si pauzu, nadechněte se a hlavně zpomalte. Všechno pak půjde líp, věřte mi!
Nasávejte vánoční atmosféru, udělejte si čas na své blízké a prostě, i když je to těžké (já to moc dobře vím, že je), ten čas si vyhraďte, jsou to chvíle, které vám nic nenahradí a pak toho můžete litovat.
Stay strong!!!

Věřím, že se nám, medikům, i vám ostatním čtenářům všechno vydaří!!!!
Krásný advent!

ZN.

Komentáře

  1. Superčlánok:)! Držím palce a krásne sviatky prajem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mr. Cervix :D :D !
    To dáme,všetko zvládneme!

    OdpovědětVymazat
  3. konečně! už jsem přečetla tolik příspěvků na téma: jak budu drtit biofýzu non-stop celé svátky, že tohle mi dodalo neskutečně mnoho síly a optimismu! Dík za tenhle článek, naprosto se ztotožňuji" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že nejsem sama ^_^
      Doufám, že je nás takových víc a opravdu to s tímto přístupem zvládneme.

      Vymazat
  4. Vystihla jsi to úplně přesně, také jsem teď najela na režim: Přece si kvůli medině nezničim zdraví, vždyť to by byl hroznej paradox... :D Doufám, že to nějak vyjde. :) I když u nás se na Éčka jet nedá, protože s Déčkem už letíš. :D
    Mimochodem, kolik % musíte mít, abyste prošli? :) U nás je 70% hranice pro Céčko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi taaaak, pohoda klídek... :D
      Hej Lapinko, u nás je to v každém předmětu jinak (jinak na zápočet, jinak na zkoušku), takže se to nedá říct. Ale u zkoušky je to tak, že nesmíš dostat ani z jedné otázky, co si taháš Fko a u eliminačních testů je to na projítí 14/25 bodů, příčemž je to stavěné tak, že máš všechny/žádnou/jednu/dvě/tři odpovědi správné a ty body se ti totálně čtvrtí :D ...

      Vymazat
    2. Aháá, ok :) U nás je to asi jednotně, třeba na latinu musíme mít na A víc jak 96% :D
      Jak dopadla angličtina? :)

      Vymazat
    3. Aha :) Tak u nás, co jsem teda zatím vypozorovala, tak to jednotné není :) Dopadlo to dobře, určitě to mám a myslím, že i na docela vysoký počet bodů, i když u zápočtu je to úplně jedno :D :))

      Vymazat
  5. Nejhorší je, když sami vyučující/zkoušející nazývají zkouškový test jako eliminační test :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak vy to sakra děláte holky? :D Nechcete mi trochu toho optimismu půjčit? :D

    Jinak skvělý článek, trochu mě dokonce nabil, což je fakt co říct :) A na Áčka cíleně nehraj, ono to třeba přijde samo a nakonec budeš mít prospěchový stípko ani nebudeš vědět jak :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tom zápočťáku z angličtiny ti ho půjčím, kolik chceš! :D
      Jsem moc ráda, že ti to trošku pomohlo, máš toho teď taky až nad hlavu. Nee, jako to vůbec nemám v plánu :) Třeba to přijde a třeba taky ne, uvidíme, každopádně se z toho nehodlám zbláznit :D

      Vymazat
  7. Super příštup! Hele neříkala jsi někdy, že ty přesně nejsi ten flegmatický typ? :D Trochu se stydím, když čtu tady ty komentáře, protože jsem si říkala že budu "šprtat biofýzu celé svátky"...Ale tak jasně, že nic se nemá přehánět! Tak jen tak dál a přeju ať se ti všechno podaří! :) #StayNadšená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, říkala! :D Jako já třeba stresuju vždycky před testem (teď v pátek před tím zápočtem) a pak když vidím, že je to v pohodě, tak se uklidním a caaajk :D Mám teď ve škole kámošku, co je úplný flegmouš, tak ta mě to tak trochu učí :D
      Stacy, to by bylo dobře na pojeb jako. Učit se budem, ale hezky přiměřeně :) Moc děkuji #IWILL!

      Vymazat

Okomentovat