Vítám vás!

Ahoj! Zdravím vás a jsem moc ráda, že jste zavítali právě na mou stránku... 

Jak tedy začít. Letos se mi konečně splnil můj sen a dostala jsem se na medicínu a jsem opravdu šťastná. Od sedmi let jsem věděla, že chci být doktorka, druhou alternativou byla kriminalistika, s tím ale nesouhlasili mí rodiče.
Každopádně poprvé mi to nevyšlo a to bylo véééélké zklamání! Ale když má někdo opravdu velký sen a chce si jít za ním, tak to vždycky zvládne.

Rok jsem strávila také na LF MU, ale na bakalářském oboru Nutriční terapeut a musím říct, že tento rok mi dal strašně moc. Dohnala jsem hlavně mezery v chemii a konečně jsem se naučila učit, což je na medicíně asi nejdůležitější. Mohu to vřele doporučit všem studentům, co se chystají na medicínu, aby si jako "záchrannou" přihlášku dali právě tento obor. Posune vás to daleko a potom bude vše mnohem jednodušší.

To by bylo tak úvodem :) 
Postupně přidám články o přijímačkovém pekle (asi to bude do konce života jeden z nejhorších zážitků... :D ) a něco o mém bývalém studijním oboru. 

Komentáře

  1. Ahoj, moc gratuluji k přijetí. Tak ať se ti na škole líbí a daří! Ráda si počtu jaká je medicína v Brně. :) Taky mě tento rok vzali na všeo, ale ještě nevím jak dopadne odvolání na zubní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooj, moc děkuji! Doufám, že všechno půjde dobře a bude šlapat podle plánu, no :D A kam tě vzali na školu? Já se taky hlásila na zubní, ale nakonec mi to uteklo o pár bodů, ale jsem i ráda, protože jsem neměla těžké rozhodování :) Ke konci jsem už o tom nebyla tak úplně přesvědčená... Tak držím pěsti, ať odvolání klapne!

      Vymazat
  2. Ahoj,
    tiež idem do prváku na LF MU :)
    Teším sa na články :)!

    OdpovědětVymazat
  3. Jen bych tak doplnila, že pokud se nedostanete na medicínu, tak dobrá příprava na přijímačky jsou takřka veškeré bakalářské obory na LF (teda alespoňa na MU). Většinou mají všechny tenhle společný základ něco málo i s mediky. Já osobně na LF nestuduju, ale obor na PřF, kdy část oborů máme s LF (Základy anatomie, První pomoc, Histologii...). Stačí se kouknout do katologu, co se v jednotlivých oborech studuje a i podle toho zkusit vybrat záchranu, co by vás mohlo kdyžtak bavit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to přesně to, co popisuji v dalších článcích. Díky Bc. oboru jsem se dostala na medicínu, skvěle mě připravil na přijímačky a naučila jsem se učit :) A jinak přeji hodně štěstí při studiu na PřF.

      Vymazat

Okomentovat